ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

«Πολιορκεί» τη Ρόδο ο τουρκικός στόλος | Φωτογραφία ΣΟΚ |

Φωτογραφία-σοκ έρχεται στην επιφάνεια από τη Ρόδο καθώς οι 115.000 κάτοικοι του νησιού βλέπουν με γυμνό μάτι τον τουρκικό στόλο στην… παραλία τους και απέναντι του να στέκεται μόλις μία (!) ελληνική φρεγάτα, η «Κουντουριώτης».

Η εικόνα θυμίζει την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας , όταν οι Έλληνες κάτοικοι της Ρόδου και των νησιών του Αιγαίου οχυρώνονταν στα βουνά επειδή στα παράλια «αλώνιζαν» οι πειρατές…

Έτσι γεννώνται κρίσιμα ερωτήματα με την συνολική ανυπαρξία ουσιαστικών αεροναυτικών δυνάμεων από πλευράς του ελληνικού ΠΝ στην περιοχή που ουσιαστικά έχει ασκήσει ναυτικό αποκλεισμό το τουρκικό ναυτικό γύρω από το Oruc Reis και την ζώνη ερευνών του.

Κανένα ελληνικό ή αεροσκάφος δεν πλέει ή πετάει εντός της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων 10 μιλίων που έχουν επιβάλει οι τουρκικές δυνάμεις.

Μια μοναχή παλιά φρεγάτα η «Κουντουριώτης» κλάσης S και ορισμένες ΤΠΚ κινούνται αυστηρά εντός των 6 ν.μ. αφήνοντας το Oruc Reis να εκτελεί ανενόχλητο τις έρευνες όπου θέλει.

Χαρακτηριστική είναι η εμφάνιση όπως και η φωτογραφία αποδεικνύει και όπως στο pronews.gr σας είχαμε αποκαλύψει, του τουρκικού στόλου απέναντι από την Λίνδο.

Συνολικά απέναντι από τις δύο τουρκικές φρεγάτες και τις 4 κορβέτες βρίσκονται διάσπαρτα από το σύμπλεγμα της Μεγίστης μέχρι την Ρόδο ισάριθμα πολεμικά πλοία του ΠΝ αλλά εκτός της ζώνης αποκλεισμού.

Αυτή η τακτική καταλήγει να οδηγεί σε de facto παραχώρηση εθνικής δικαιοδοσίας αφού δεν υπάρχει κάποιος να τα εμποδίσει.

ΠΗΓΗ

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!