ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Και όμως προτάθηκε το πιο απάνθρωπο μέτρο για τους αρνητές του κορωνοϊού

Ενάντια στον όρκο του Ιπποκράτη και κάθε ιατρικής δεοντολογίας.

Μια σοκαριστική πρόταση που ρίχνει βόμβα στα θεμέλια κάθε ιατρικής δεοντολογίας έκανε γνωστός επιδημιολόγος στην Ελβετία. Ο Willy Oggier πρότεινε ως λύση για την αποσυμφόρηση των ελβετικών ΜΕΘ να χάνουν το δικαίωμα νοσηλείας όσοι αρνητές του κορωνοϊού έχουν δηλώσει ανοιχτά τις θέσεις τους και έχουν εκδηλωθεί κατά της πανδημίας.

Ο επιδημιολόγος δήλωσε: «Αν κάποιος είναι σκεπτικιστής με τον κορωνοϊό πρέπει να ληφθεί υπόψη κατά τη λήψη αποφάσεων.

Προτείνω οι αρνητές του κορωνοϊού να χάνουν το δικαίωμά τους για θεραπεία σε ένα κρεβάτι ή σε έναν χώρο εντατικής θεραπείας εάν υπάρχει συμφόρηση στο νοσοκομείο.

Όποιος παραβλέπει εσκεμμένα τους κανόνες αποστάσεων και υγιεινής θα πρέπει να είναι υπεύθυνος για τις ενέργειές του. Προτείνω αυτά τα άτομα να καταγράφονται με το όνομα και, σε περίπτωση αμφιβολίας, να μην τους παρέχεται κρεβάτι εντατικής θεραπείας».

Είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνεται δημόσια από εκπρόσωπο των υγειονομικών αρχών θέση στην οποία προτείνεται επιλογή αρρώστων με βάση τις θέσεις τους για την πανδημία και τον covid-19, με την πρότασή του να ζητάει από γιατρούς να αρνηθούν νοσηλεία σε έναν ιό που μπορεί να αποβεί μοιραίος για τη ζωή ενός ασθενούς.

Η κατάσταση στην Ελβετία είναι πολύ δύσκολη με τα νοσοκομεία να ασφυκτιούν, για πρώτη φορά να χρησιμοποιούνται κρεβάτια εντός των διαδρόμων των νοσοκομείων για να νοσηλευτούν ασθενείς χωρίς covid-19, με τους ίδιους να διατρέχουν κίνδυνο να κολλήσουν σε τέτοιες συνθήκες νοσηλείας.

ΠΗΓΗ

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!