ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Προτάθηκε το πιο σκληρό μέτρο: Έξοδος από το σπίτι μία φορά την εβδομάδα

Καραντίνα τύπου Γιουχάν πρότεινε καθηγητής μικροβιολογίας.

Την πιο σκληρή πρόταση για ένα μέτρο που δεν έχουμε δει ακόμα στην Ελλάδα ή στην Ευρώπη, έκανε ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής ζήτησε να αυστηροποιηθούν τα μέτρα της ήδη υπάρχουσας καραντίνας προτείνοντας να εφαρμοστεί το μοντέλο lockdown της Γιουχάν, στο οποίο απαγορεύεται τελείως η έξοδος από το σπίτι, εκτός από μία προγραμματισμένη έξοδο για σούπερ μάρκετ μία φορά την εβδομάδα. Παράλληλα ζήτησε να κλείσουν οι επιχειρήσεις ενώ παρουσίασε ως πολύ δύσκολη την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών.

«Νομίζω ότι πρέπει να γίνουμε πολύ πιο αυστηροί. Πρέπει το lockdown να γίνει πιο αυστηρό, όπως στην Κίνα. Στη Γουχάν έβγαινε μια φορά την εβδομάδα ένας άνθρωπος να πάει να ψωνίσει στο σούπερ μάρκετ. Αυτό πρέπει να γίνει και στην Ελλάδα. Να κλείσουν οι επιχειρήσεις και να λειτουργούμε κάθε μέρα σαν να είναι Κυριακή. Ένα lockdown τύπου Γουχάν για δύο εβδομάδες, θα μπορούσε να αποσυρμφορήσει την κατάσταση και να ανακόψει τη μετάδοση του ιού».

Ο καθηγητής συμπλήρωσε ότι «Περιμέναμε την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα υπάρξει μια μείωση, ωστόσο τα κρούσματα επιμένουν. Έχει αρχίσει να ελαττώνεται ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων, ωστόσο είμαστε ακόμα πολύ ψηλά», ενώ πρόσθεσε με απαισιοδοξία «αν συνεχίσουμε έτσι, θα θρηνήσουμε θύματα που δεν όφειλαν να πεθάνουν, με την έννοια ότι δε θα μπορούν να νοσηλευτούν».

ΠΗΓΗ

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!