Πάει έναμισος χρόνος… Τα σπασμένα όργανα στην Αρβανιτιά σκοπεύουν να τα φτιάξουν; [Εικόνες]

Πάνω από ενάμισος χρόνος πέρασε από τη μέρα που κάποιοι ανεγκέφαλοι έσπασαν τα όργανα γυμναστικής στην Αρβανιτιά.

Ρεπορτάζ: Ιάσονας Μουσταΐρας*

Ήταν Μάιος του 2019, όταν άγνωστοι, για τους δικούς τους λόγους, προξένησαν ζημιές στα όργανα που βρίσκονται εγκατεστημένα στην παραλία της Αρβανιτιάς στο Ναύπλιο και από τότε δεν ενδιαφέρθηκε κανένας από τη δημοτική αρχή Κωστούρου να τα φτιάξει.

Η εικόνα είναι τραγική, όπως και το γεγονός πως δεκάδες άνθρωποι καθημερινά, ιδιαίτερα τώρα στο lockdown, επιλέγουν να αθληθούν εκεί, αλλά μάταια. Το κωμικό στην ιστορία είναι το γεγονός ότι τον Μάρτιο του 2014 που είχαν εγκατασταθεί τα όργανα, ο Δήμος Ναυπλιέων ανακοίνωνε με περηφάνεια, σε δελτίο τύπου, ότι είναι ειδικά σχεδιασμένα, ώστε να μη σπάνε και να μη βανδαλίζονται (!)… τελικά αποδείχτηκε ότι δεν ήταν και τόσο ανθεκτικά…

Το θέμα όμως δεν είναι τι συνέβη τότε, αλλά τι κάνει ο Δήμος τώρα και το ρεπορτάζ του Argolida Planet εκεί αποσκοπεί, στο να διορθωθούν οι ζημιές και να μπορούν οι πολίτες να γυμναστούν με ασφάλεια.

Ελπίζουμε ότι μετά από αυτό το δημοσίευμα θα γίνουν οι ανάλογες κινήσεις από μεριάς του Δήμου για αποκατάσταση των ζημιών, μιας και το κόστος επισκευής τους δεν είναι υψηλό.

Δεν πιστεύω ο Δήμαρχος κ. Κωστούρος στο ιδιόκτητο γυμναστήριό του να μην επιδιορθώνει τυχόν ζημιές στα όργανα, ας φροντίσει να πράξει το ίδιο και για τους δημότες του. Εκτός και εάν έχει προτεραιότητα η επιχείρησή του, οπότε να μείνει μόνο σε αυτή.


*Ο Ιάσονας Μουσταΐρας είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας & Αρχαιολογίας, της Φιλοσοφικής Σχολής, του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ιδιοκτήτης του Argolida Planet και υπεύθυνος της συντακτικής ομάδας. Επίσης, είναι συνιδρυτής της πρώτης επαγγελματικής ηλεκτρονικής εφημερίδας που εμφανίστηκε στο νομό Αργολίδας, εν έτει 2009, του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ, που εκδιδόταν σε έντυπη μορφή από το 1993.


Διαβάστε ακόμα στο Argolida Planet: