ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Αλλάζει τις ισορροπίες ο Σουλτάνος: Η απροσδόκητη συμφωνία Πούτιν – Ερντογάν που ανακοινώνεται άμεσα

«Μαζί» στην πανδημία και όχι μόνο…

Η Τουρκία, ως γνωστόν, δε διάγει και τις ευτυχέστερες μέρες της- και δεν «ευθύνεται» μονάχα η πανδημία του κορωνοϊού γι’ αυτό. Η γειτονική χώρα αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, με τη λίρα της να έχει πάρει την… κατιούσα και τις τράπεζες ν’ ασφυκτιούν.

Σ’ αυτή την κατάσταση οφείλεται εν πολλοίς- όπως αναφέρουν έμπειροι γεωπολιτικοί αναλυτές- και η συνεχιζόμενη προκλητικότητα των Τούρκων, οι οποίοι το καλοκαίρι με το Oruc Reis είχαν ανεβάσει τους τόνους στα ύψη και λίγο έλειψε να προκληθεί θερμό επεισόδιο.

Ο Ερντογάν, ωστόσο, φαίνεται πως με «αφορμή» τον κορωνοϊό βρίσκει έναν πολύ ισχυρό συμπαίκτη.

Σε τι αναφερόμαστε;

Στο γεγονός πως Τουρκία και Ρωσία υπογράφουν από στιγμή σε στιγμή συμφωνία, με τη χώρα του Βλαντιμίρ Πούτιν να εφοδιάζει τους γείτονές μας με τεράστιες ποσότητες του εμβολίου Sputnik V.

Θυμίζουμε πως το Sputnik V ήταν το πρώτο, χρονικά, εμβόλιο κατά του Covid-19, που αρχικά… χλευάστηκε από τη Δύση, όμως αποδείχτηκε πως η αποτελεσματικότητά του είναι στο 95%.

Και μπορεί αυτή η συμφωνία Τουρκίας-Ρωσίας να έχει ως βάση την «αποκρουστική» πανδημία, όμως είναι εμφανές πως οι σχέσεις των δύο χωρών είναι άριστες.

Και αυτό έρχεται, μην ξεχνάμε, σε μια περίοδο που Ελλάδα και Τουρκία ψάχνουν τον τρόπο να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων…

Πηγή

Διαβάστε ακόμα στο Argolida Planet:

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!