ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Apple: Πώς ένας πρώην υπάλληλος της εταιρείας την έκλεβε επί χρόνια και υπεξαίρεσε 17 εκατ. δολάρια

Διαβάστε για την απίστευτη κομπίνα που είχε στήσει

Πρώην υπάλληλος της Apple παραδέχτηκε ότι έκλεβε επί χρόνια την εταιρία-κολοσσό με ένα πόσο που ξεπέρασε τα 17 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για τον Dhirenda Prasad, ο οποίος δήλωσε ένοχος ενώπιον του δικαστηρίου για την εξαπάτηση του εργοδότη του.
Την τελευταία δεκαετία εργαζόταν στην Apple ως αγοραπωλητής στο τμήμα GLobal Service Supply Chain και ομολόγησε ότι «έλαβε μίζες, διόγκωσε τα τιμολόγια, έκλεψε ανταλλακτικά και ανάγκασε την Apple να πληρώσει για αντικείμενα και υπηρεσίες που δεν έλαβε ποτέ», σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα των ΗΠΑ για τη Βόρεια Περιφέρεια της Καλιφόρνια. Ο Prasad ξεκίνησε την παράνομη δραστηριότητά του το 2011 και συνέχισε μέχρι το 2018.
Μάλιστα σε μια από τις απάτες του ο Prasad δήλωσε ότι απέστειλε μητρικές πλακέτες από τα αποθέματα της Apple στην CTrends, μια εταιρία που διοικούσε ο συνεργάτης του, Don M. Baker, ο οποίος είχε παραδεχτεί νωρίτερα την συνενοχή του. Ο Baker συγκέντρωνε εξαρτήματα από τις μητρικές πλακέτες, και στη συνέχεια ο Prasad οργάνωνε τις παραγγελίες για τα εξαρτήματα αυτά. Αφού ο Baker έστελνε τα εξαρτήματα πίσω στην Apple, η CTrends κατέθετε τιμολόγια για τα οποία ο Prasad κανόνιζε την πληρωμή.
Στο τέλος, οι δυο τους έβαλαν την Apple να πληρώνει για τα δικά της εξαρτήματα και μοιράζονταν τα έσοδα από την απάτη.
Εκτός από την εξαπάτηση της Apple, ο Prasad ομολόγησε ότι συμμετείχε σε φορολογική απάτη. Κατεύθυνε τις πληρωμές από τον Robert Gary Hansen (άλλος ένας συνεργός που παραδέχτηκε ότι συμμετείχε στις απάτες) κατευθείαν στους πιστωτές του. Επιπλέον, ο Prasad κανόνισε μια εικονική εταιρεία να στέλνει εικονικά τιμολόγια στην CTrends με σκοπό να καλύψει τις παράνομες πληρωμές που του έκανε ο Baker. Αυτό επέτρεψε στον Baker «να διεκδικήσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια αδικαιολόγητων φορολογικών εκπτώσεων», σύμφωνα με την εισαγγελία των ΗΠΑ.
Συνολικά, οι εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι από τις απάτες η IRS (Εφορία των ΗΠΑ) έχασε πάνω από 1,8 εκατομμύρια δολάρια.
Ο Prasad θα καταδικαστεί τον Μάρτιο. Δήλωσε ένοχος για μία κατηγορία συνωμοσίας για τη διάπραξη ταχυδρομικής και ηλεκτρονικής απάτης, η οποία επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης 20 ετών. Ο Prasad ομολόγησε επίσης την ενοχή του σε μία κατηγορία συνωμοσίας με σκοπό την εξαπάτηση των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία προβλέπει μέγιστη ποινή φυλάκισης πέντε ετών.
Επιπλέον, ο Prasad συμφώνησε να απωλέσει περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 5 εκατομμυρίων δολαρίων που απέκτησε ως αποτέλεσμα των εγκληματικών του ενεργειών, συμπεριλαμβανομένων ακινήτων.

Πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;