ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Google Chrome: Εντοπίστηκε σοβαρό κενό ασφαλείας – Τι πρέπει να κάνουν οι χρήστες

Γιατί αυτή η αδυναμία χαρακτηρίστηκε ως «ημέρα μηδέν»

‘Oποιος χρησιμοποιεί στους Windows ή Mac υπολογιστές του το δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome (όχι τις εφαρμογές) πρέπει να βεβαιωθεί ότι το λογισμικό του διαθέτει την τελευταία ενημέρωση, διαφορετικά κινδυνεύει να δεχθεί επίθεση από χάκερ.
Η Google κυκλοφόρησε επείγουσα ενημέρωση κώδικα που διορθώνει μια σημαντική «τρύπα ασφαλείας». Το σοβαρό κενό ασφαλείας, το οποίο ανακαλύφθηκε από τους ειδικούς σε θέματα κυβερνοασφάλειας της Avast, είναι τόσο σοβαρό που έχει λάβει διαβάθμιση «zero day» («ημέρα μηδέν») κάτι που ουσιαστικά σημαίνει ότι είναι πολύ πιθανό η ευπάθεια στο λογισμικό να είναι ήδη γνωστή στους κυβερνοεγκληματίες και να την εκμεταλλεύονται αναλόγως.
Το γεγονός ότι αυτή η αδυναμία χαρακτηρίστηκε ως «ημέρα μηδέν» είναι ο λόγος για τον οποίο η Google ενήργησε τόσο γρήγορα για να προωθήσει την αναβάθμιση, που δεν πρέπει να την αγνοήσετε καθώς, μόλις εγκατασταθεί στους υπολογιστές, θα κλείσει «το παράθυρο» στους χάκερ.
Είναι πλέον ζωτικής σημασίας όλοι οι χρήστες να ελέγξουν τις συσκευές τους και να βεβαιωθούν ότι τα πράγματα έχουν αναβαθμιστεί στην πιο πρόσφατη έκδοση.
Οποιοσδήποτε χρησιμοποιεί Windows θα είναι ασφαλής μόλις εγκαταστήσει την έκδοση 107.0.5304.87/.88, ενώ οι χρήστες Mac πρέπει να ελέγξουν για την έκδοση του Chrome 107.0.5304.87.
Πώς να ενημερώσετε τον Chrome
Συνήθως οι ενημερώσεις του προγράμματος πραγματοποιούνται αυτόματα στο παρασκήνιο, αλλά μπορείτε να ελέγξετε αν το πρόγραμμα έχει όντως ενημερωθεί:
  • Επάνω δεξιά, κάντε κλικ στην επιλογή Περισσότερα.
  • Κάντε κλικ στην επιλογή Βοήθεια Σχετικά με το Google Chrome.
  • Κάντε κλικ στην επιλογή Ενημέρωση Google Chrome.
  • Κάντε κλικ στην επιλογή Επανεκκίνηση

Πηγή

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;