ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Lockdown: Για ποιους δεν ισχύει η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό στην περίοδο των γιορτών

Οι τέσσερις εξαιρέσεις του κανόνα

Tο μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό δεν πρόκειται να αρθεί κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά η κυβέρνηση θα επιδείξει ευελιξία σε κάποιες περιπτώσεις, οι οποίες και θα αποτελέσουν εξαίρεση στον κανόνα.

Ο φόβος μιας νέας διασποράς του κορωνοϊού την εορταστική περίοδο και ο κίνδυνος να επιστρέψουν οι δείκτες της πανδημίας στα προ lockdown επίπεδα, παρατείνουν την απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό και το αποτρεπτικό μήνυμα για όσους σχεδιάζουν να κάνουν διακοπές στα εξοχικά τους θα είναι ξεκάθαρο.

ΔΕΙΤΕ:  Προσοχή: Ανακαλούνται πατατάκια που κυκλοφορούν και στην Ελλάδα

Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις για τις οποίες θα επιτραπούν οι μετακινήσεις, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ανάγκη των ανθρώπων που για την ώρα βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, έχει διευκρινίσει ότι θα υπάρξει ευελιξία για επανένωση οικογενειών. Για παράδειγμα «για ανθρώπους που δουλεύουν σε διαφορετικό νομό απ’ αυτόν που είναι η οικογένειά τους και θα χρειαστεί να επιστρέψουν, φυσικά, με την προβλεπόμενη διαδικασία, με το Ε1 και το Ε9, ή κάποιοι φοιτητές που έχουν εγκλωβιστεί, πριν τη λήψη των μέτρων του lockdown, στην πόλη που σπουδάζουν και θέλουν να γυρίσουν στην οικογένειά τους».

Εξαιρούνται επίσης της απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό οι στρατιώτες και όσοι ανήκουν στα σώματα ασφαλείας. Οι συγκεκριμένοι μπορούν με χαρτί να μετακινηθούν κανονικά τόσο τα Χριστούγεννα, όσο και την πρωτοχρονιά.

ΔΕΙΤΕ:  «Όταν ήμουν 19 ετών με βίασε καθηγητής πανεπιστημίου» – Μία συγκλονιστική μαρτυρία
ΔΕΙΤΕ:  Ακραία αύξηση: Το ελαιόλαδο έφτασε σε νέα «τρελή τıμή» – Πόσο πάει ο τενεκές

Με βάση τα όσα έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής, οι μετακινήσεις μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων που θα επιτραπούν κατ’ εξαίρεση θα αφορούν λόγους υγείας, επιστροφή στη μόνιμη κατοικία, επαγγελματικούς λόγους και επανένωση οικογενειών.

ΠΗΓΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!