ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Lockdown στην Ερμιονίδα: “Καθάρισε” ο Λάμπρου για τις… ξεχασμένες επιχειρήσεις

Βαρύνουσας σημασίας ήταν η πρόσφατη παρέμβαση του Τάσου Λάμπρου για να ελαφρυνθούν οικονομικά οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από τον κορωνοϊό στο Δήμο Ερμιονίδας.

Γράφει ο Ιάσονας Μουσταΐρας

Τη στιγμή που όλοι οι Δήμοι του νομού έχουν, εδώ και εβδομάδες, αποφασίσει μέτρα στήριξης για τους επαγγελματίες και τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, οι οποίοι, κυριολεκτικά, βρίσκονται σε απόγνωση εξαιτίας της lockdown, ο Δήμος Ερμιονίδας παραμένει απλός παρατηρητής.

Η καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων για μέτρα είναι αδικαιολόγητη και πολλοί αναρωτιούνται πόσο ακόμα θα περίμεναν οι επαγγελματίες στήριξη από τον Δήμο, εάν δεν υπήρχε η καθοριστική παρέμβαση του δημοτικού συμβούλου και επικεφαλής της ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ κ. Λάμπρου.

Το επισημαίνουμε αυτό γιατί κακά τα ψέματα, ο Λάμπρου ήταν αυτός που ζήτησε… οξυγόνο για τις επιχειρήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Λάμπρου ήταν αυτός που ουσιαστικά απαίτησε απαλλαγή δημοτικών τελών για την καθαριότητα και τον φωτισμό, μη καταβολή τελών από παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων, μη καταβολή του τέλους επί των ακαθάριστων εσόδων τους, μη επιβολή προσαυξήσεων και δυνατότητα πολλαπλών δόσεων πληρωμών.

Προτάσεις του Λάμπρου είναι οι παραπάνω, όμως δεν έχει γίνει, ακόμα, Δήμαρχος για να περάσει τα μέτρα, όμως προσπαθεί να ασκεί “γόνιμη και ουσιαστική αντιπολίτευση”, όπως άλλωστε παραδέχτηκε δημόσια ο τωρινός Δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος.

Θα στηρίξουμε για ακόμα μία φορά τις πληττόμενες επιχειρήσεις που εδρεύουν στον Δήμο μας. Για το ανωτέρω θέμα ενημέρωσα σχετικά τα μέλη του Δ.Σ. στην τηλεδιάσκεψη της 8ης Δεκεμβρίου, με αφορμή την αίτηση που κατέθεσε ο κ. Αναστάσιος Λάμπρου, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, σε μία προσπάθεια γόνιμης και ουσιαστικής άσκησης των καθηκόντων του.” ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Δημάρχου.

Το ζήτημα δεν είναι όμως να πάρει κάποιος τα εύσημα ή να ασκηθεί κριτική, αλλά να στηριχθούν ουσιαστικά οι επαγγελματίες και οι κοινωνικά ευπαθείς ομάδες της περιοχής, να νιώσουν ότι δεν είναι μόνοι και ότι έχουν κάποιον που πραγματικά ενδιαφέρεται γι’ αυτούς.

Ακόμα πιο λυπηρό δε, το γεγονός ότι σχεδόν μια εβδομάδα μετά την παρέμβαση του κ. Λάμπρου, ο Δήμαρχος ακόμα δεν έχει ανακοινώσει σχετικά μέτρα, απλώς αρκέστηκε να δηλώσει ότι θα στηρίξει… χωρίς όμως να αναφερθεί συγκεκριμένα, μάλλον γιατί δεν έχει διαμορφώσει πλάνο.

Ευχόμεθα, όμως το θέμα είναι να γίνει άμεσα. Άραγε το είχαν σκεφτεί ή απλά περίμεναν κάποιον να τους το υπενθυμίσει; Και αν ναι, τότε γιατί δεν ανακοίνωσαν ακριβώς ποια θα είναι τα μέτρα στήριξης, όπως έχουν κάνει οι υπόλοιποι Δήμοι της Αργολίδας;

Και για να μην παρεξηγηθούμε, δεν είπαμε ότι δεν σκοπεύει ο Δήμαρχος να ανακοινώσει μέτρα ή ότι δεν έχει καλές προθέσεις γενικότερα, επισημαίνουμε απλώς ότι οφείλει να λειτουργεί πιο γρήγορα, να είναι πιο εκτελεστικός και να μην τα αφήνει όλα για μετά. Πάντα γράφουμε τα καλά, όμως πρέπει να τονίζουμε και αυτά που χρειάζονται διόρθωση.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι συγκεκριμένες οικονομικές ελαφρύνσεις ανακοινώθηκαν στο Άργος στις 2 Δεκεμβρίου, στο Ναύπλιο νωρίτερα, στις 21 Νοεμβρίου, ενώ την ίδια μέρα αποφασίστηκαν στην Επίδαυρο απαλλαγές δημοτικών τελών.

Στην Ερμιονίδα αν συνεχίσουν με αυτούς τους ρυθμούς, πρώτα θα μπει το 2021 και ακόμα θα περιμένουμε… το πλάνο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;