Στρατηγική επένδυση το Saladi Beach Resort στην Αργολίδα
Η μεγάλη τουριστική επένδυση στο Σαλάντι Αργολίδας εισέρχεται πλέον σε τροχιά υλοποίησης, καθώς η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) ενέκρινε την υπαγωγή του έργου στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων, ανοίγοντας τον δρόμο για ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά projects που έχουν σχεδιαστεί τα τελευταία χρόνια στην Ερμιονίδα.
Η επένδυση θα υλοποιηθεί από την SALADI BEACH RESORT ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε., η οποία με την απόφαση αποκτά σημαντικά αναπτυξιακά κίνητρα, μεταξύ των οποίων πολεοδομικές ρυθμίσεις, δυνατότητα παραχώρησης χρήσης αιγιαλού, υλοποίηση συνοδών έργων, εφαρμογή Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΣΧΑΣΕ) με χρήση γης «Τουρισμός – Αναψυχή», καθώς και διαδικασίες ταχείας αδειοδότησης, σύμφωνα με τον νόμο 4864/2021.
Πίσω από την επένδυση βρίσκεται η Gnosis Investments, εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων, η οποία έχει στο χαρτοφυλάκιό της το ακίνητο στην παραλία Σαλάντι και προωθεί τον συνολικό σχεδιασμό αξιοποίησής του.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το ξενοδοχείο αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή, καθώς λειτούργησε τη δεκαετία του 1980 ως ξενοδοχείο γυμνιστών. Παρά τη μεγάλη δημοσιότητα που είχε αποκτήσει, οι έντονες αντιδράσεις της εποχής οδήγησαν στη διακοπή της λειτουργίας του, ενώ οι μεταγενέστερες προσπάθειες επαναλειτουργίας δεν ευοδώθηκαν.
Το νέο επενδυτικό σχέδιο προβλέπει, σε πρώτη φάση, την πλήρη ανακαίνιση και αναβάθμιση του υφιστάμενου ξενοδοχείου σε μονάδα πέντε αστέρων, δυναμικότητας 203 δωματίων. Στη συνέχεια θα αναπτυχθεί ένα μεγάλο Condo Hotel, το οποίο θα περιλαμβάνει 167 bungalows και 170 κατοικίες, συνδυάζοντας την τουριστική με την οικιστική ανάπτυξη.
Παράλληλα, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει τη δημιουργία εστιατορίων, SPA, πολυχώρου, κέντρου συνεδρίων χωρητικότητας 600 ατόμων, καθώς και κοιτώνων προσωπικού, μετατρέποντας το συγκρότημα σε έναν ολοκληρωμένο προορισμό υψηλού επιπέδου.
Η συνολική έκταση της επένδυσης φτάνει τα 316.653,10 τετραγωνικά μέτρα, ενώ η προβλεπόμενη δόμηση ανέρχεται σε 74.705 τ.μ.. Από αυτά, 41.998 τ.μ. αφορούν τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις και 32.707 τ.μ. τις κατοικίες.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 266.552.067 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, ενώ σύμφωνα με τον σχεδιασμό αναμένεται να δημιουργηθούν 415 νέες θέσεις εργασίας, ενισχύοντας σημαντικά την τοπική οικονομία και τον τουρισμό της Αργολίδας.