ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Nirvana: Δικαστής απορρίπτει την αγωγή για «παιδική πορνογραφία» στο εξώφυλλο του «Nevermind»

Η αγωγή κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ

Δικαστής απέρριψε την αγωγή που είχε καταθέσει ένας 31χρονος άνδρας, ο Σπένσερ Έλντεν, ο οποίος, ως μωρό, είχε κοσμήσει το εξώφυλλο του σημαντικού άλμπουμ των Nirvana, «Nevermind», και υποστήριξε 30 χρόνια αργότερα ότι η εμβληματική φωτογραφία που τον δείχνει να παρασύρεται γυμνός σε μια πισίνα ήταν μια μορφή σεξουαλικής εκμετάλλευσης.
Ο δικαστής, Φερνάντο Μ. Ολγκούιν, έγραψε στην οκτασέλιδη απόφασή του ότι επειδή ο Έλντεν γνώριζε για το εξώφυλλο του άλμπουμ πάνω από 10 χρόνια, άργησε να καταθέσει την αγωγή του, καθιστώντας τους ισχυρισμούς του άκαιρους.
Η αγωγή κατατέθηκε στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ, στην Κεντρική Περιφέρεια της Καλιφόρνιας εναντίον του Κερτ Κομπέιν, των πρώην συναδέλφων του μουσικού, David Grohl και Krist Novoselic, και της χήρας του Κομπέιν, της Courtney Love, μεταξύ άλλων μερών. Ο δικηγόρος των κατηγορουμένων, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι είναι «ευτυχείς που αυτή η αδικαιολόγητη υπόθεση οδηγήθηκε σε ταχεία κατάληξη».
Η απόρριψη ήρθε αφού ο δικαστής Ολγκούιν απέρριψε την υπόθεση τον Ιανουάριο για άλλο λόγο: Οι δικηγόροι του Έλντεν είχαν χάσει την προθεσμία για να απαντήσουν σε αίτηση απόρριψης από τους δικηγόρους της Nirvana.
Ο δικαστής είχε επιτρέψει στους δικηγόρους του Έλντεν να καταθέσουν μια δεύτερη τροποποιημένη αγωγή για να αντιμετωπίσουν την επιχειρηματολογία στην αίτηση απόρριψης των κατηγορουμένων.
Αλλά η πρόσφατη απόρριψη φαίνεται να τερματίζει το νομικό μπρος-πίσω.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;