ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

O κύβος ερρίφθη εν μέσω lockdown: Τότε θ’ ανοίξουν ξανά τα σχολεία

Σε δρόμο… επιστροφής τα σχολεία.

Το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού δοκιμάζει τις αντοχές ολόκληρου του κόσμου, με τη χώρα μας να πλήττεται βάναυσα και τα νούμερα σε θανάτους και ατόμων που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας να ανεβαίνουν συνεχώς.

Το Σάββατο, μάλιστα, σημειώθηκε νέο διπλό αρνητικό ρεκόρ με 108 θανάτους και 522 συμπολίτες μας στην εντατική, κάτι που χτύπησε καμπανάκι σε κυβέρνηση και εμπειρογνώμονες.

ΔΕΙΤΕ:  Ραγδαία αύξηση της χρήσης ναρκωτικών στις νέες γενιές

Ωστόσο, υπάρχει και κάτι που είναι αρκετά θετικό μέσα στην όλη… μαυρίλα: ο αριθμός των κρουσμάτων βρίσκεται σε σταθερά επίπεδα και αρχίζει να παρουσιάζει πτωτικές τάσεις- κάτι λογικό, μιας και βρισκόμαστε ήδη αρκετές μέρες σε καθεστώς γενικού lockdown.

Η παράταση της καραντίνας είναι δεδομένη και για μετά τις 30 Νοεμβρίου, όμως στο τραπέζι έχει πέσει το άνοιγμα των σχολείων.

ΔΕΙΤΕ:  5.000 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών: Ανακοινώνονται αυτή την εβδομάδα!

Μάλιστα, στο τραπέζι έχουν πέσει δύο συγκεκριμένες ημερομηνίες: η 7η και η 14η Δεκεμβρίου και αν τα κρούσματα δεν «ξεφύγουν» πάλι, τότε μοιάζει βέβαιο πως πρώτα τα δημοτικά κι εν συνεχεία τα γυμνάσια και τα λύκεια θ’ ανοίξουν και πάλι τις πύλες τους για τα παιδιά.

ΔΕΙΤΕ:  «Όταν ήμουν 19 ετών με βίασε καθηγητής πανεπιστημίου» – Μία συγκλονιστική μαρτυρία

Φυσικά, τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις εξελίξεις στον τομέα της πανδημίας το επόμενο 15νθήμερο, όμως η πρόθεση για επαναλειτουργία των σχολείων είναι είναι σαφής.

Άλλωστε, όπως είπε και η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως οι μελέτες έδειξαν ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστίες διασποράς του κορωνοϊού και τα σχολεία έκλεισαν για να περιοριστεί η κινητικότητα των ενηλίκων.

ΠΗΓΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!