ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Smartphone: Πώς μπορείτε να το συνδέσετε με την τηλεόραση

Με ποιους τρόπους μπορείτε να το κάνετε

Πολλές φορές αναρωτιόμαστε πως μπορούμε να συνδέσουμε το smartphone με την τηλεόραση. Υπάρχουν απλοί και έξυπνοι τρόποι για να γίνει αυτό.
Με ποιους τρόπους μπορείτε να το κάνετε
Ασύρματη σύνδεση
Η ασύρματη σύνδεση είναι η πιο βολική μέθοδος για να προβάλετε την οθόνη του κινητού σας στην τηλεόραση, αφού δεν απαιτείται επιπλέον εξοπλισμός και όλα γίνονται με μια απλή ρύθμιση.
Σύνδεση μέσω DLNA
To DLNA αξιοποιεί το πακέτο πρωτοκόλλων δικτύωσης Universal Plug and Play (UPnP), το οποίο, μέσω τοπικού δικτύου, σας βοηθά να μεταφέρετε περιεχόμενο, όπως φωτογραφίες, βίντεο, μουσική, από μία συσκευή σε κάποια άλλη. Στην προκειμένη περίπτωση, να stremάρετε τα αποθηκευμένα αρχεία πολυμέσων του κινητού σας στην τηλεόραση.
Σύνδεση μέσω Miracast (Screen Mirroring) To Miracast είναι ένα πρωτόκολλο κατοπτρισμού (mirroring) της οθόνης του κινητού στην τηλεόραση που βασίζεται στην τεχνολογία WiFi Direct. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι συνδέει απευθείας το κινητό στην τηλεόραση, χωρίς να παρεμβάλλεται το router στο οικιακό σας δίκτυο, και μεταφέρει αυτούσια την εικόνα από την οθόνη του κινητού σας στην τηλεόραση.
Spotify, YouTube και άλλες πηγές για streaming από το τηλέφωνο στην τηλεόραση
Εάν θέλετε να προβάλετε online βίντεο ή μουσική από το τηλέφωνό σας στην Smart TV σας, τότε οι εφαρμογές Spotify και YouTube μπορούν να συγχρονιστούν μεταξύ του τηλεφώνου και της τηλεόρασή σας μέσω του δικτύου Wi-Fi. Μπορείτε εύκολα να κατεβάσετε το Spotify στο smartphone σας, αλλά αν δεν έχετε Smart TV, τότε θα χρειαστείτε κάποια άλλη συσκευή, π.χ. PS4 ή Xbox One, που συνεργάζεται με τις εφαρμογές Spotify και YouTube.
Πλέον ακόμα και τα πιο οικονομικά Blu-ray players διαθέτουν επίσης έξυπνες λειτουργίες και συνήθως διαθέτουν αντίστοιχες εφαρμογές που μπορούν να συγχρονιστούν με αυτές του smartphone σας.
ΔΕΙΤΕ:  Το κόλπο του Temu που προκαλεί φρενίτιδα στην Ελλάδα

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!