ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

Street art στο 1ο Λύκειο Ναυπλίου

Στο 1ο Λύκειο Ναυπλίου πραγματοποιείται από την Τρίτη το πρωί μια μεταμόρφωση…

Ο Δήμος Ναυπλιέων και ο ΔΟΠΠΑΤ ξεκίνησαν από το σχολείο μας ένα οργανωμένο πρόγραμμα Street Art δημόσιων τοιχογραφιών στο Ναύπλιο.

Η πρώτη τοιχογραφία υλοποιείται στο 1ο Λύκειο Ναυπλίου από την URBANACT και τον Street Artist Kez, ενταγμένη στο 1ο Φεστιβάλ Λόγου και Τέχνης που διοργανώνει ο ΔΟΠΠΑΤ.

Αντικαθιστώντας το παλαιωμένο μπεζ του τοίχου με την ιδιαίτερη, γεμάτη χρώμα προσωπογραφία του ποιητή Νίκου Καρούζου, ο ΔΟΠΠΑΤ ανταποκρίθηκε στην εκφρασμένη επιθυμία του σχολείου μας για μια εικαστική παρέμβαση, που κάνει τους μαθητές, (και όχι μόνο) να βλέπουν το σχολείο αλλιώς….

Ο καλλιτέχνης εμπνευσμένος από την πόλη, το θέμα του φεστιβάλ και το χώρο του σχολείου, δημιουργεί ένα έργο αισθητικής αξίας που ομορφαίνει το σχολείο και την πόλη ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνει την πολιτιστική της ταυτότητα, προσκαλώντας σε μια συνάντηση με την ποίηση αλλά και την πρωτοποριακή τέχνη της street art.

Η ομάδα της Urbanact δεν είναι καινούργια,καθώς έχει ενεργό ρόλο στην Ελλάδα εδώ και 20 χρόνια. Υλοποιεί εικαστικές παρεμβάσεις και προγράμματα δημόσιων τοιχογραφιών, εκθέσεις εικαστικού χαρακτήρα και εκδόσεις. Βέβαια παρά την μακρά της πορεία, έχει γίνει γνωστή τα τελευταία χρόνια μετά τις δημιουργίες της σε τοιχογραφίες σχολείων που βάζουν χρώμα και φαντασία στη καθημερινότητα, όπως αυτή που δημιουργείται χάρη στον ΔΟΠΠΑΤ στο 1ο Λύκειο Ναυπλίου.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;