ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Voucher διακοπών: Πώς να διεκδικήσετε 150 και 300 ευρώ

Ποιοι δεν μπορούν να λάβουν τα χρήματα

Μπορεί οι αιτήσεις για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2022 να φτάνουν στο τέλος τους, ωστόσο στις αρχές Ιουλίου ξεκινούν οι αιτήσεις για το freedom pass διακοπών!
Καλά νέα έρχονται όσους δεν έχουν αρκετά χρήματα και επιθυμούν να ξεκουραστούν μερικές ημέρες το φετινό καλοκαίρι. Διατίθενται Freedom Pass διακοπών που μπορούν να διεκδικήσουν όλοι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ξενοδοχεία, ακτοπλοϊκά αλλά και εστίαση. Πρόκειται αρχικά για το πρόγραμμα του υπουργείου Τουρισμού, το «Τουρισμός για Όλους», που μέσω κλήρωσης θα δώσει voucher 150 ευρώ. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα tourism4all.gov.gr για αίτηση ανοίγει τελικά την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου -αναμενόταν να ανοίξει μέχρι τις 25 Ιουνίου- και απευθύνεται στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών. Η επιταγή θα δοθεί σε 200.000 πολίτες που θα κληρωθούν από τις αιτήσεις που θα υποβληθούν.
Το ψηφιακό free pass των 150 ευρώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον Ιούλιο του 2022 μέχρι τον Ιούνιο του 2023. Το 2022, ο «Τουρισμός για Όλους» θα έχει μία σημαντική αλλαγή, αφού το voucher θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί -εκτός από ξενοδοχεία και ακτοπλοϊκά- και για την εστίαση. Ήδη από νωρίτερα, είχε ανακοινωθεί ότι θα υπάρξει ένα ειδικό ψηφιακό πάσο 150 και 300 ευρώ για τη Βόρεια Εύβοια και τη Σάμο αντίστοιχα, που είναι δύο περιοχές που επλήγησαν ιδιαίτερα πέρυσι.
Ο κ. Κικίλιας είχε δηλώσει πως πρόκειται για ένα ειδικό ψηφιακό «πάσο» -έως 150 ευρώ για τη βόρεια Εύβοια και έως 300 ευρώ για τη Σάμο- «το οποίο οι συμπολίτες μας που θα επιλέξουν να περάσουν τις διακοπές τους στους δύο αυτούς προορισμούς, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν παντού και χωρίς περιορισμούς: από τη διαμονή και την εστίαση, μέχρι τις τοπικές τους μεταφορές.»
Ποιοι δεν μπορούν να λάβουν τα χρήματα
Δεν θα μπορούν να λάβουν το επίδομα όσοι έχουν ήδη λάβει voucher για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 αλλά και όσοι επιλεγούν για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2022-2023. Αυτό θα ισχύει ακόμα και αν δεν χρησιμοποιήσουν μέχρι 31/7/2022 τα voucher που έχουν λάβει. Θα αποκλειστούν επίσης και όσοι έχουν λάβει το επίδομα για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους».
Το Freedom Pass θα φτάνει το ανώτερο το ποσό των 300 ευρώ και θα αφορά διακοπές στους δήμους Ανατολικής και Δυτικής Σάμου και τα 150 ευρώ για τους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας.
ΔΕΙΤΕ:  Έρχεται νέο «Εξοικονομώ» με ενισχυμένα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!