Τι συμβαίνει με τα υδροπλάνα στην Αργολίδα; Όλο τα ακούμε και ποτέ δεν τα βλέπουμε!

Ακόμα τα περιμένουμε!

Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται το υδατοδρόμιο Ερμιονίδας, με τον κίνδυνο να χαθεί και η τουριστική περίοδος του 2026 να είναι πλέον ορατός.
Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε ήδη στην καρδιά του χειμώνα και ο σχεδιασμός για το επόμενο καλοκαίρι θα έπρεπε να έχει «κλειδώσει», το έργο που παρουσιάστηκε ως αναπτυξιακό άλμα για την περιοχή παραμένει ουσιαστικά εκτός λειτουργίας, εγκλωβισμένο σε καθυστερήσεις που δύσκολα δικαιολογούνται.
Το ζήτημα της στασιμότητας επανέρχεται δυναμικά στο προσκήνιο, καθώς το υδατοδρόμιο της Ερμιονίδας, αν και χαρακτηρίστηκε «έτοιμο», δεν έχει ενταχθεί σε κανένα πτητικό πρόγραμμα, αφήνοντας το φιλόδοξο όραμα του δικτύου υδροπλάνων στα χαρτιά.
Η περίπτωση της Ερμιονίδας προκαλεί τον εντονότερο προβληματισμό, καθώς πρόκειται για σημείο στο οποίο έχουν ήδη πραγματοποιηθεί επιτυχημένες δοκιμαστικές πτήσεις από την Hellenic Seaplanes.
Κατά τη διάρκεια αυτών, παρουσία θεσμικών φορέων, είχαν δοθεί σαφείς δεσμεύσεις ότι τα τακτικά δρομολόγια υδροπλάνων θα ξεκινούσαν το αργότερο έως τον Οκτώβριο του 2025.
Το χρονοδιάγραμμα, ωστόσο, παρήλθε χωρίς αποτέλεσμα. Σήμερα, μήνες μετά, δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση για την έναρξη λειτουργίας, με τους επαγγελματίες του τουρισμού και την τοπική κοινωνία να παραμένουν σε καθεστώς αβεβαιότητας και αναμονής.
Το έργο που θα μπορούσε να αναβαθμίσει την προσβασιμότητα της περιοχής και να επιμηκύνει τη τουριστική περίοδο, δείχνει να έχει «παγώσει».
Ακόμη πιο ανησυχητική είναι η εικόνα και στην υπόλοιπη Αργολίδα, καθώς για τα υδατοδρόμια Ναυπλίου και Νέας Κίου, τα οποία είχαν παρουσιαστεί με μεγάλες εξαγγελίες ως τμήμα του εθνικού δικτύου υδροπλάνων, η πρόοδος εμφανίζεται μηδενική.
Δεν υπάρχει σαφής εικόνα για τον φορέα υλοποίησης, το στάδιο των αδειοδοτήσεων, ούτε για το αν τα συγκεκριμένα έργα παραμένουν ενεργά στον σχεδιασμό ή έχουν εγκαταλειφθεί σιωπηρά.
Με τον χρόνο να κυλά αντίστροφα για το καλοκαίρι του 2026, το ερώτημα που τίθεται πλέον ανοιχτά είναι αν η Ερμιονίδα –και συνολικά η Αργολίδα– θα καταφέρει να αξιοποιήσει ένα εργαλείο ανάπτυξης που εδώ και χρόνια εξαγγέλλεται, ή αν το υδατοδρόμιο θα προστεθεί στη λίστα των έργων που έμειναν στα χαρτιά, χάνοντας άλλη μία κρίσιμη χρονιά.

Online χρήστες: 287

Εδώ βρίσκεις προσωπικό στην Αργολίδα!

Το Argolida Planet, με πάνω από 100.000 αναγνώστες κάθε μήνα, είναι ο ιδανικός χώρος για τις επιχειρήσεις να βρουν προσωπικό στην Αργολίδα.
Αν είστε επιχειρηματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας και αναζητάτε προσωπικό, καλέστε μας στο τηλ. 6948083131 ή στείλτε μας e-mail στο argolidaplanet@gmail.com

Αυτά που... παίζουν!