• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΑΡΓΟΛΙΔΑ
  • Εξελίξεις με το νέο Four Seasons στο Πόρτο Χέλι – Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα

Εξελίξεις με το νέο Four Seasons στο Πόρτο Χέλι – Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το Προεδρικό Διάταγμα

Εγκρίθηκε η μεγάλη τουριστική επένδυση Four Seasons στο Πόρτο Χέλι

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα για το νέο Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα στην Αργολίδα
Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Προεδρικό Διάταγμα που εγκρίνει τη δημιουργία Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος στη θέση «Χηνίτσα» στο Πόρτο Χέλι, σηματοδοτώντας την τελική φάση αδειοδότησης για ένα έργο που αναμένεται να αλλάξει τον τουριστικό χάρτη της Αργολίδας.
Το έργο αφορά την αξιοποίηση της έκτασης του πρώην AKS Hinitsa Bay της οικογένειας Σιακόλα και υλοποιείται από την εταιρεία Hinitsa Bay Holdings Μονοπρόσωπη Α.Ε., με πρόεδρο τον Ιρλανδό επιχειρηματία Paul Richard Coulson και συμμετοχή του Έλληνα επιχειρηματία Άρη Γούτου.
Η ανάπτυξη θα φέρει τη σφραγίδα της Four Seasons, η οποία θα αναλάβει τη διαχείριση του μελλοντικού συγκροτήματος, εντάσσοντας την περιοχή στο δίκτυο πολυτελών προορισμών του ομίλου.


Έργο στρατηγικής σημασίας για την Αργολίδα
Η επένδυση χαρακτηρίζεται στρατηγικής σημασίας για την τουριστική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής, καθώς προβλέπει τη δημιουργία ενός σύνθετου συγκροτήματος 607 κλινών σε έκταση 641.966 τ.μ.
Η ανάπτυξη οργανώνεται σε τρεις ζώνες λειτουργίας:
  • Η πρώτη ζώνη θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακό συγκρότημα πέντε αστέρων, bungalows, εστιατόρια, χώρους αναψυχής, αθλητικές εγκαταστάσεις, spa, συνεδριακό κέντρο, ιαματικό τουρισμό, παιδότοπο, ελικοδρόμιο και χώρους στάθμευσης.
  • Η δεύτερη ζώνη θα φιλοξενεί τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες προς πώληση ή μακροχρόνια μίσθωση, καθώς και υποδομές αυτονομίας (ύδρευση, αποχέτευση, πυροπροστασία, μονάδα λυμάτων).
  • Η τρίτη ζώνη, επιφάνειας 185.582 τ.μ., έχει χαρακτηριστεί ζώνη προστασίας δάσους, όπου επιτρέπονται μόνο ήπιες παρεμβάσεις όπως διαδρομές περιπάτου και παρατηρητήρια θέας.


Περιβαλλοντικοί όροι και βιώσιμη ανάπτυξη
Το έργο δίνει έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην προστασία του περιβάλλοντος. Προβλέπεται απομάκρυνση του παλαιού αεροδιαδρόμου του πρώην ιδιωτικού αεροδρομίου Τάσου Αλεξίου, με αποκατάσταση του φυσικού τοπίου και υπογειοποίηση των ηλεκτρικών δικτύων.
Επιβάλλεται η χρήση βιοκλιματικού σχεδιασμού, Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μονάδων αφαλάτωσης, επεξεργασίας αποβλήτων και συστήματος διαχείρισης στερεών απορριμμάτων με κομποστοποίηση και διαλογή στην πηγή.


Όροι δόμησης και οικονομικά στοιχεία
Ο συντελεστής δόμησης ορίζεται στο 0,07, αντιστοιχώντας σε 43.038 τ.μ. δομημένης επιφάνειας, ενώ η κάλυψη δεν θα υπερβαίνει το 20%. Το ύψος των κτιρίων θα φτάνει τα 7,5 μέτρα κοντά στη θάλασσα και 10,5 μέτρα στην ενδοχώρα, με δυνατότητα στέγης έως 2 μέτρα.
Η Hinitsa Bay Holdings θα χρηματοδοτήσει το έργο μέσω ομολογιακού δανείου ύψους 64,4 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική επένδυση εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 150 εκατ. ευρώ.
Η επένδυση αναμένεται να ενισχύσει την τοπική οικονομία, να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να καταστήσει το Πόρτο Χέλι έναν από τους πλέον πολυτελείς τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου.

Online χρήστες: 645

#Top News

#Αυτά που... παίζουν!