ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ημερίδα για Γονείς από το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

Το 4o Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, το Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου, τα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία Πειραιά

σε συνεργασία με το EUROPE DIRECT του Δήμου Ναυπλιέων και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας διοργανώνουν την Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 18:30 μ.μ.  διαδικτυακή ενημερωτική διάλεξη-παρουσίαση (webinar) για γονείς, μαθητών και μαθητριών Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, σχετικά με την: Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά.

ΔΕΙΤΕ:  Βραβεύτηκαν στο Άργος ο πρωτεύσαντες απόφοιτοι των Τεχνικών και Επαγγελματικών Σχολών (Pics)

Το Σχολείο μας συμμετέχει στο πλαίσιο της συνέργειας με εκπαιδευτικούς-πρεσβευτές της ευρωπαϊκής δράσης eTwinning και άλλους Φορείς, δίνοντας συνέχεια στην διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για μαθητές Ε΄& Στ΄, η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 23/10/2020 σε συνεργασία με το Europe Direct Δήμου Ναυπλιέων και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου στο σχολείο μας.

 
Η παρουσίαση δεν έχει γενικό ενημερωτικό χαρακτήρα για το διαδίκτυο αλλά θα περιέχει απλές οδηγίες χρήσης. Η κ. Ψαρουδάκη, Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, θα μιλήσει για επίκαιρα θέματα όπως η προστασία των παιδιών από την υπερβολική ενασχόληση, η χρήση των κοινωνικών δικτύων και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν, οι κίνδυνοι που απορρέουν από την ενασχόληση με το online gaming, το πως μπορούμε να εγκαταστήσουμε γονικό έλεγχο στις συσκευές που χρησιμοποιεί το παιδί, η ενεργοποίηση της λειτουργίας περιορισμένης πρόσβασης στο YouTube κ.α. και θα απαντήσει σε ερωτήματα των συμμετεχόντων.

Όποιος γονέας ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην ενημερωτική διάλεξη-παρουσίαση (webinar) θα πρέπει να συμπληρώσει την παρακάτω φόρμα: https://saferinternet4kids.gr/forms/webinar-9-12-2020/ .Tις επόμενες ημέρες θα σταλεί στο προσωπικό του e mail o σύνδεσμος της τηλεδιάσκεψης. Η συγκεκριμένη διαδικασία ακολουθείται προκειμένου να διασφαλιστούν τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων.

Για την καλύτερη οργάνωση της ενημερωτικής διάλεξης-παρουσίασης μέσω διαδικτύου (webinar) μπορείτε να υποβάλλετε εκ των προτέρων τυχόν ερωτήσεις ή θέματα στα οποία θα θέλατε να αναφερθούν οι ομιλητές στην παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/document/d/10Nt81XbHn9HIDJUx6mKuX_xByWgyRctw1DYNtiQG3gA/edit

Η Διευθύντρια του Σχολείου
Αργυρή Μπιλιούρη

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!