ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Κιβέρι, ένας ιδανικός προορισμός διακοπών!

Το Κιβέρι είναι ένα παραλιακό χωριό στον νομό Αργολίδος, μόλις λίγα χιλιόμετρα από την πόλη του Άργους και την πόλη Ναυπλίου.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το Κιβέρι είναι ένα ήσυχο παραθαλάσσιο χωρίο, ιδανικός προορισμός για διακοπές μιας και διατηρεί τον παραδοσιακό Ελληνικό του χαρακτήρα προσφέροντας όλα όσα χρειάζεται ο επισκέπτης.
Λόγω της τοποθεσίας του το Κιβέρι συνδυάζει τις παραθαλάσσιες διακοπές με την εξερεύνηση της αρχαίας Ελληνικής ιστορίας.
ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΚΙΒΕΡΙ
Κιβέρι, έξυπνη επιλογή για το καλοκαίρι
Στο χωριό υπάρχουν όλα όσα χρειάζεται ένας επισκέπτης κάνοντας τις διακοπές του μοναδικές σε ένα παραδοσιακό Ελληνικό περιβάλλον. Υπάρχουν αρκετά εστιατόρια και ταβέρνες όπου μπορείς να απολαύσεις φρέσκο ψάρι και παραδοσιακό Ελληνικό φαγητό. Επίσης θα βρείτε καφετέριες και μπαρ όπου μπορείτε να διασκεδάσετε όλη την ημέρα μέχρι τα μεσάνυχτα.
Οι παραλίες του χωριού συγκεντρώνουν αρκετό κόσμο και είναι γνωστές για τα καθαρά νερά τους. Υπάρχουν δύο οργανωμένες παραλίες αλλά και πλήθος άλλων γύρω από το χωριό.
ΙΣΤΟΡΙΑ
Το Κιβέρι στο χρόνο
Το Κιβέρι υπήρξε από τους αρχαίου χρόνους εμπορικός σταθμός με το λιμάνι της Λέρνης και της γύρω περιοχής. Επί της Φραγκοκρατίας και της Βυζαντινής περιόδου, λόγου του ωραίου κλίματος, υπήρξε τουριστικό θέρετρο. Μετά την κατάληψη του Ναυπλίου από τους Φράγκους χρησιμοποιήθηκε για παραθερισμό των οικογενειών των Φράγκων αρχόντων.
Κατά τη μυθολογία, εδώ είχε αγκυροβολήσει ο Δαναός. Στην περιοχή υπήρχε ναός του Γενέσιου Ποσειδώνα και επίσης στη θέση Άγιος Δημήτριος έχουν ανακαλυφθεί Μυκηναϊκοί τάφοι και υπολείμματα αρχαίου οικισμού και αρχαίου ναού στη θέση Άη-Λιας.
.
→  Είμαστε εδώ για να μην σε πιάνουν αδιάβαστο!
→  Ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Google News για να μάθεις πρώτος αυτά που «παίζουν» στην Αργολίδα.
→  Oι ειδήσεις και τα νέα από ΆργοςΝαύπλιοΕπίδαυρο και Ερμιονίδα, με ένα κλικ στο Argolida Planet.
ΔΕΙΤΕ:  Τουρνουά μπάσκετ 3x3 στο Άργος

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!