ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Σε Ναύπλιο – Επίδαυρο – Μυκήνες το Αριστοτέλειο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης

Οι μαθητές της Α’ και Β’ τάξης Λυκείου του Αριστοτελείου Κολλεγίου πραγματοποίησαν την φετινή τριήμερη εκδρομή τους με προορισμό το Ναύπλιο, την Επίδαυρο και τις Μυκήνες.
Την Πέμπτη 16/03/2023 μαθητές και εκπαιδευτικοί ξεκίνησαν από το σχολείο με σύμμαχο την καλή τους διάθεση και την επιθυμία τους να χαλαρώσουν και να περάσουν όμορφες στιγμές με τους συμμαθητές και με τους καθηγητές τους.
Την Παρασκευή 16/03/2023 ξεκινήσαμε τη βόλτα μας από την παλιά πόλη του Ναυπλίου: από την Πύλη της Ξηράς, την μοναδική είσοδο της πόλης επί ενετοκρατίας. περάσαμε στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Ιωάννης Καποδίστριας, ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας.
Περπατήσαμε ως στην πλατεία Συντάγματος, όπου δεσπόζουν βενετσιάνικα και νεοκλασικά κτίρια, όπως το Βουλευτικό και το αρχαιολογικό μουσείο. Η μαγική ατμόσφαιρα στα σοκάκια της παλιάς πόλης έκανε ακόμα πιο παραμυθένιο το τοπίο: θαυμάσαμε την Ακροναυπλία και καταλήξαμε στο λιμάνι της πόλης, μπροστά στο φημισμένο Μπούρτζι, το ενετικό φρούριο χτισμένο πάνω σε ένα νησάκι, το οποίο αποτελεί και το σήμα κατατεθέν του Ναυπλίου.
Το μεσημέρι επισκεφτήκαμε την Επίδαυρο, το αρχαίο θέατρο που αποτελεί ένα από τα διασημότερα αρχαιολογικά μνημεία της Ελλάδας. Τελευταία μας στάση ήταν ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών για να ταξιδέψουμε στο βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα. Εδώ αναπτύχθηκε ο λαμπρός μυκηναϊκός πολιτισμός. Από την Πύλη των Λεόντων, τη μνημειακή είσοδο των ανακτόρων, ακολουθήσαμε τα κυκλώπεια τείχη γύρω από την ακρόπολη για να δούμε τους θολωτούς τάφους του Ατρέα και της Κλυταιμνήστρας. Εντυπωσιακή ήταν η θέα πάνω από την Ακρόπολη των Μυκηνών.
Το Σάββατο 18/03/2023 κάναμε μία μικρή στάση στο κανάλι της Κορίνθου, που ενώνει τον Κορινθιακό κόλπο με τον Σαρωνικό. Ο δρόμος της επιστροφής ήταν μακρύς, όμως όλοι είχαν κάτι όμορφο να θυμούνται και να διηγούνται από αυτήν την εξόρμηση!
Αρχηγός της εκδρομής ήταν ο κος Παπαζέτης Κων/νος (φιλόλογος, υπεύθυνος της Α’ τάξης Λυκείου). Τους μαθητές συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Πετρίδης Στέλιος (χημικός, υπεύθυνος της Β’ τάξης Λυκείου), Παπαχρήστου Μαίρη (φιλόλογος, υπεύθυνη του Β2 Λυκείου), Κοκκίνου Ελένη (Πληροφορικός, υπεύθυνη του Α2 Λυκείου), Καραμανλής Δημήτρης (Φυσικός, υπεύθυνος του Α1 Λυκείου) και Τσαμπάκαλος Σπύρος (φιλόλογος).

.

→  Είμαστε εδώ για να μην σε πιάνουν αδιάβαστο!
→  Ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Google News για να μάθεις πρώτος αυτά που «παίζουν» στην Αργολίδα.
→  Oι ειδήσεις και τα νέα από ΆργοςΝαύπλιοΕπίδαυρο και Ερμιονίδα, με ένα κλικ στο Argolida Planet.
ΔΕΙΤΕ:  Οι Ελβετοί θέλουν να φέρουν το τρένο στην Αργολίδα

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!