ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ψήφισμα έπειτα από καταγγελίες φοιτητών στο Ναύπλιο

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, μετά από πρωτοβουλία των Συμβούλων Χρήστου Καρούζου («Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο») και Δημοσθένη Δρούγκα («Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου») ψήφισε ομόφωνα χθες το παρακάτω ψήφισμα που αφορά στα καταγγελλόμενα από φοιτητές και διδακτικό προσωπικό της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου για παρενοχλήσεις σε βάρος τους από καθηγητή:
«Πολύ σοβαρές διαστάσεις έχει πάρει το ζήτημα της καταγγελίας μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (φοιτητών της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου και διδακτικού προσωπικού) σε βάρος καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για ανάρμοστη συμπεριφορά, σεξιστικά σχόλια και παρενόχληση σε βάρος τους.
Το θέμα τελεί σε γνώση του Υπουργείου αλλά και της Βουλής κατόπιν σχετικής επερώτησης.
Η Σύγκλητος κατά τον μήνα Ιανουάριο 2023 είχε αποφασίσει την αναστολή καθηκόντων του συγκεκριμένου καθηγητή, ενόψει των παραπάνω καταγγελλόμενων.
Λίγες ημέρες μετά ωστόσο, η Σύγκλητος αποφάσισε την ανάκληση της παραπάνω απόφασης, γεγονός που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες φοιτητών και καθηγητικού προσωπικού, παραιτήσεις μελών της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Πα.Πελ., σωρεία επιστολών και εγγράφων προς Υπηρεσίες και μέσα ενημέρωσης καθώς και γενικευμένες αντιδράσεις που έχουν πάρει και τη μορφή μαζικών εκδηλώσεων ανάμεσα στους φοιτητές.
Εξακολουθεί, κατόπιν σχετικού πορίσματος διεξαχθείσας Ε.Δ.Ε. να εκκρεμεί η πειθαρχική διαδικασία.
Ενόψει των παραπάνω, πρέπει οι αρμόδιες Αρχές να μεριμνήσουν ώστε να περατωθεί το ταχύτερο δυνατό η πειθαρχική διαδικασία, και με αξιοπιστία και αντικειμενικότητα να βεβαιωθεί αν τελέστηκαν οι καταγγελλόμενες παραβάσεις και εάν αυτό βεβαιωθεί οι συμπεριφορές αυτές αρμοδίως να παύσουν και να παταχθούν άμεσα.
Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου αποφασίζει:
Καταδικάζει κάθε είδους μειωτικές, προσβλητικές, απρεπείς συμπεριφορές και παρενοχλήσεις στους χώρους της εκπαίδευσης και σε κάθε χώρο.
Ζητά από τις αρμόδιες Αρχές να μεριμνήσουν για τη γρήγορη, δίκαιη και αντικειμενική περαίωση της εξελισσόμενης πειθαρχικής διαδικασίας.
Καλεί τις αρμόδιες αρχές να μεριμνήσουν ώστε να μην επιστρέψει στα καθήκοντά του ο συγκεκριμένος καθηγητής έως την ολοκλήρωση της πειθαρχικής διαδικασίας».

.

→  Είμαστε εδώ για να μην σε πιάνουν αδιάβαστο!
→  Ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Google News για να μάθεις πρώτος αυτά που «παίζουν» στην Αργολίδα.
→  Oι ειδήσεις και τα νέα από ΆργοςΝαύπλιοΕπίδαυρο και Ερμιονίδα, με ένα κλικ στο Argolida Planet.
ΔΕΙΤΕ:  Ομιλία για την ψυχική υγεία στο Λυγουριό

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!