Εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση!
Μια σημαντική παρέμβαση που αναμένεται να αλλάξει την εικόνα της Νέας Κίου δρομολογεί ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, καθώς εξασφαλίστηκε χρηματοδότηση για την ανάπλαση του πρώτου πάρκου που βρίσκεται στην παραλιακή ζώνη, στο ύψος της παιδικής χαράς.
Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο Γιάννης Μαλτέζος, το έργο εντάχθηκε σε πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου, από το οποίο θα διατεθούν περίπου 335.000 ευρώ, ενώ ο Δήμος θα καλύψει επιπλέον δαπάνες ύψους περίπου 210.000 ευρώ από ίδιους πόρους. Το συνολικό ύψος της επένδυσης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τις 500.000 ευρώ.
Η σχετική μελέτη προβλέπει εκτεταμένες παρεμβάσεις στον χώρο, με νέες φυτεύσεις, ανασχεδιασμό των παρτεριών και συνολική αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση, με στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου και φιλικού περιβάλλοντος για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στο ζήτημα της παιδικής χαράς στη Νέα Κίο, η οποία δεν μπορεί να ενταχθεί στην ίδια χρηματοδότηση, καθώς –όπως επισημάνθηκε– στο παρελθόν είχαν εγκατασταθεί όργανα χωρίς την απαιτούμενη πιστοποίηση, γεγονός που καθιστούσε τη λειτουργία της μη σύννομη.
Για τον λόγο αυτό, η δημοτική αρχή προχωρά σε ξεχωριστή διαδικασία, με στόχο την πλήρη ανακατασκευή της παιδικής χαράς από μηδενική βάση, με νέα, σύγχρονα και πλήρως πιστοποιημένα όργανα, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές ασφάλειας.
Παράλληλα, παρεμβάσεις σχεδιάζονται και για την παιδική χαρά στο πάρκο Μπόνη, στο Άργος, όπου θα τοποθετηθούν νέες εγκαταστάσεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφαλής χρήση από τα παιδιά.
Με τις συγκεκριμένες κινήσεις, ο Δήμος Άργους – Μυκηνών επιδιώκει να ενισχύσει ουσιαστικά την ποιότητα των κοινόχρηστων χώρων, δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια, την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.