Επιστολή στο AP: «Οι μαγαζάτορες κάνουν ζημιά στο Άργος… Η Λαϊκή είναι πλατεία, όχι πάρκινγκ!»

Επιστολή αναγνώστη στο Argolida Planet

«Στις ευρωπαϊκές πόλεις ο κόσμος περπατάει. Εκτός αν θέλουμε να είμαστε Ουγκάντα»
Ο αναγνώστης του Argolida Planet Β.Δ. επικοινώνησε μαζί μας και μας ζήτησε να δημοσιεύσουμε την παρακάτω επιστολή. Ξεκαθαρίζουμε για ακόμη μια φορά ότι δεν συμφωνούμε ή διαφωνούμε απαραίτητα με όσα γράφουν οι αναγνώστες μας. Εμείς πάντως δίνουμε βήμα σε όλους, γιατί αυτό θεωρούμε σωστό.
Να σημειώσουμε πως δεχόμαστε δεκάδες μηνύματα κάθε μέρα και προσπαθούμε να τα δημοσιεύουμε όλα. Όσα όμως είναι ανορθόγραφα, με κεφαλαία γράμματα, υβριστικά, ρατσιστικά ή προτρέπουν σε βία και ακρότητες, εννοείται πως δεν θα δημοσιευθούν.
Ακολουθεί η επιστολή του Β.Δ.
«Καλησπέρα κύριοι δημοσιογράφοι του Argolida Planet. Και σας λέω κυρίους γιατί απ’ ότι καταλαβαίνω δεν τα παίρνετε ή αν το κάνετε, τουλάχιστον κρατάτε τα προσχήματα. Είστε διακριτικοί και δεν προκαλείτε. Γι’ αυτό και σας διαβάζω και μπράβο σας.
Παρακαλώ να περάσετε και αυτό. Την άποψή μου γράφω και δεν βρίζω. Βάλτε μόνο τα αρχικά μου να μη με πρήζουν οι γνωστοί μου.
Καλές οι χαιρετούρες αλλά φτάνουν. Στο θέμα μας τώρα.
Για ποιο πάρκινγκ στη λαϊκή γράφετε και ξαναγράφετε;
100 μέτρα πιο πάνω υπάρχει δημοτικό πάρκινγκ. Πίσω από τον Μέγα Αλέξανδρο υπάρχει κι άλλο. Τα σχολεία κλείνουν, μπορούν τα προαύλια να γίνονται και αυτά πάρκινγκ μέρες αιχμής, όπως το 1ο-7ο δημοτικό.
Μια χαρά τα είχαν κάνει με την ελεγχόμενη στάθμευση και είχε και έσοδα ο Δήμος. Κακώς την κατήργησαν.
Αλλά και οι μαγαζάτορες κάνουν ζημιά στο Άργος. Γιατί όταν ο ίδιος ο μαγαζάτορας παρκάρει μπροστά από το μαγαζί του και βάζουν και τα αμάξια τους και οι υπάλληλοί του, όταν βλέπεις μπροστά από μαγαζιά να βάζουν ποδήλατα και μηχανάκια οι εξυπνάκηδες για να μην παρκάρουν άλλοι, χωρίς να καταλαβαίνουν ότι οι ίδιοι κάνουν ζημιά στις επιχειρήσεις τους, τότε τι να πεις; Φταίει μετά ο κόσμος που δεν ψωνίζει από αυτούς και πάει Ναύπλιο να πιει και τον καφέ του ή μπαίνει στο Skroutz και παραγγέλνει;
Η λαϊκή αγορά έγινε κόσμημα. Έπεσαν λεφτά και έγιναν έργα με μεράκι. Μπήκαν ομπρέλες, συντριβανάκι, γκαζόν και άλλα για να ομορφύνει λίγο ο χώρος και να μπορεί να περπατήσει ο κόσμος. Δεν είναι πάρκινγκ και κακώς κάποιοι θέλουν να γίνει.
Και επειδή διαβάζω σε σας ότι ρίχνουν κλήσεις. Καλά κάνουν και τις ρίχνουν. Άλλο πλατεία, άλλο λαϊκή αγορά, άλλο πάρκινγκ. Μήπως να βάζουμε τα αμάξια μας και πάνω στο πάρκο του Μπόνη;
Μη γράφετε ότι θέλετε. Το κάθε τι έχει τον σκοπό του και η πλατεία της λαϊκής αγοράς αυτό ακριβώς είναι. ΠΛΑΤΕΙΑ για τον κόσμο και ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ για να ψωνίζει ο κόσμος. Είδατε να γράφει πουθενά ΠΑΡΚΙΝΓΚ;
Και το λέω ξανά. 100 μέτρα πιο πάνω υπάρχει πάρκινγκ. Δεν παθαίνει τίποτα κανείς να περπατήσει 100 μέτρα. Αν πάτε δηλαδή στο Παρίσι που θα παρκάρετε; Στον πύργο του Άιφελ; Αν πάτε στη Ρώμη στο Κολοσσαίο; Στις σύγχρονες ευρωπαϊκές πόλεις ο κόσμος περπατάει στο κέντρο δεν σουλατσάρει με αμάξια και μηχανάκια και τα πετάει όπου βρει.
Εκτός αν δεν θέλουμε να είμαστε ευρωπαϊκή πόλη αλλά Ουγκάντα. Να κατέβουν και από τα χωριά με τα γαϊδούρια και τα κάρα να τα βλέπουν οι ρομαντικοί και οι κουλτουριάρηδες, να θυμούνται και να νοσταλγούν το παλιό καλό Άργος. Και να τα παρκάρουν δεξιά αριστερά. Και δυστυχώς πολλοί τα λένε αυτά αλλά ουσιαστικά δεν λένε τίποτα. Έχει δει η γούβα σαν αυτούς… χιλιάδες.»
Επιστολές & καταγγελίες:

    Online χρήστες: 217

    Εδώ βρίσκεις προσωπικό στην Αργολίδα!

    Το Argolida Planet, με πάνω από 100.000 αναγνώστες κάθε μήνα, είναι ο ιδανικός χώρος για τις επιχειρήσεις να βρουν προσωπικό στην Αργολίδα.
    Αν είστε επιχειρηματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας και αναζητάτε προσωπικό, καλέστε μας στο τηλ. 6948083131 ή στείλτε μας e-mail στο argolidaplanet@gmail.com

    Αυτά που... παίζουν!