Μεγάλη πυρκαγιά στην ορεινή Αργολίδα
Νεότερη ενημέρωση: Ώρα 14:10
Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Ιουνίου, ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε ορεινή περιοχή του Δήμου Άργους Μυκηνών. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από την περιοχή της Λυρκείας και κατευθύνεται προς Δούκα, κατακαίγοντας χαμηλή βλάστηση, πουρνάρια και ελιές.
Εστία της Πυρκαγιάς
Η εστία της πυρκαγιάς εντοπίστηκε βόρεια της Λυρκείας και για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής από το Άργος, το Ναύπλιο και άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.
Δυνάμεις Κατάσβεσης
Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν:
40 πυροσβέστες
2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων
10 οχήματα
3 ελικόπτερα
1 αεροσκάφος
Συνδρομή Από Τοπικούς Φορείς
Επιπλέον, συνδράμουν:
Η πολιτική προστασία του Δήμου Άργους Μυκηνών με υδροφόρες
Εθελοντές
Η αστυνομία
Υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου και της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας
Ώρα Έκδηλωσης της Πυρκαγιάς
Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11:58 το πρωί και οι δυνάμεις κατάσβεσης προσπαθούν να την ελέγξουν πριν πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.
Προληπτικά Μέτρα και Ειδοποιήσεις
Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν λάβει μήνυμα από το 112 για εκκένωση στο χωριό Κεφαλόβρυσο, καθώς και οδηγίες για την προστασία τους. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης.
Οι αρχές καλούν τους πολίτες να παραμείνουν σε επαγρύπνηση και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών για την ασφάλειά τους.
Πυροσβεστικά Νέα:
- Αγρότης στην Αργολίδα άναψε φωτιά και το πλήρωσε ακριβά!
- Παρανάλωμα του πυρός έγινε αυτοκίνητο στην Ερμιονίδα
- Συναγερμός για φωτιά σε σπίτι στο Άργος
- Ερμιονίδα: Φωτιά σε εγκατάσταση κινητής τηλεφωνίας – Προβλήματα στις επικοινωνίες
- Συναγερμός στην Αργολίδα: Αυτοκίνητο άρπαξε φωτιά!
- Φωτιά στην Αργολίδα: Κινδύνεψε μονοκατοικία!






































































