ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Ξύλο και… κουμπούρα στο δικαστήριο του Άργους!

Οικογενειακή ιστορία…

Συνέβη στο Άργος κατά τις αρχές της δεκαετίας του 30. Όσοι κατονομάζονται ήσαν αδελφοί του πατέρα μου. Όσοι δεν κατονομάζονται είναι γιατί δεν ψάχνω να βρω παλιές αντιδικίες αλλά να καταγράψω ένα “τρελό” περιστατικό του παρελθόντος, που στις μέρες μας φαντάζει κάπως…
Στο δικαστήριο, λοιπόν, ήταν αντίδικοι ο Κυριάκος Μουσταΐρας με έναν άλλο Αργείο. Συνήγορος του Κυριάκου, ο αδελφός του Βαγγέλης, νέος δικηγόρος τότε, ο οποίος στη συνέχεια έκανε επιτυχή καριέρα ως συμβολαιογράφος Άργους.
Υπήρχε ένταση στη δίκη και σε μια στιγμή ο αντίδικος πετάει τον προσβλητικό χαρακτη­ρισμό: «Παλιό – Μουσταϊραίοι»!!!

Παγωμάρα προς στιγμή στην αίθουσα – ήταν εποχή που χυνό­ταν αίμα για ελαφρό­τερα περιστατικά – και ο συνήγορος Βαγγέλης Μουσταΐρας αναλαμ­βάνει να προστατεύσει την τρωθείσα τιμή της οικογενείας, επιτιθέμενος με γροθιές στον υβρι­στή. Αμέσως πετάγο­νται επάνω να τον αντικρούσουν οι συγγενείς του δερομένου. Και τότε ακούγεται από το βάθος της αίθουσας μια αυστηρή φωνή:
-Μην κουνηθεί κανείς!
Ξαφνιασμένοι γυρνούν και βλέπουν τον Δημήτρη Μουσταΐρα, με­γαλύτερο αδελφό και προστάτη της οικογενείας (είχαν χάσει νωρίς μητέρα και πατέρα) να κραδαίνει απειλητικά την κουμπούρα (που πάντα κουβάλαγε μαζί του)….

Στο δικαστήριο ακολούθησαν στιγμές αλλοφροσύνης, με τον κόσμο να φεύγει πα­νικόβλητος και τους δικαστές να… πηδάνε από τα παράθυρα, που ήταν πίσω από την έδρα!
Τελικώς, η παρεκ­τροπή δεν είχε ση­μαντικές συνέπειες για τους πρωταιτίους κα­θότι ήταν στην εξουσία το Λαϊκό κόμμα και οι θείοι μου ήσαν από τα πρωτοπαλίκαρα, στην περιοχή, του Παναγή Τσαλδάρη, απ’ αυτούς που κυνηγούσαν τους Κρητικούς χωροφύλακες του Βενιζέλου, όταν άλλαξε η κατάσταση…
Γιώργος Ν. Μουσταΐρας
*Περισσότερες ιστορίες του Γιώργου Μουσταΐρα μπορείτε να βρείτε στο προσωπικό του ιστολόγιο Ρεμπέτ Ασκέρι.
ΔΕΙΤΕ:  Αποκάλυψη: Αυτή είναι η πασίγνωστη πολυεθνική που έφαγε «καμπάνα» 1.000.000 ευρώ στην Ελλάδα

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!