Τολό Αργολίδας: Μοναδικές στιγμές με τον Επιτάφιο μέσα στη θάλασσα!

Το εντυπωσιακό έθιμο με τον Επιτάφιο στο νερό

Σε μια ιδιαίτερα κατανυκτική ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 10 Απριλίου 2026 η περιφορά του Επιταφίου στο Τολό Αργολίδας, συγκεντρώνοντας πλήθος πιστών και επισκεπτών.
Η πομπή κινήθηκε στους δρόμους της περιοχής με βαθιά συγκίνηση, ενώ το αποκορύφωμα της τελετής εκτυλίχθηκε όταν ο Επιτάφιος έφτασε στην παραλία.
Εκεί, σύμφωνα με το τοπικό έθιμο, νέοι του χωριού σήκωσαν τον Επιτάφιο και τον μετέφεραν μέσα στη θάλασσα, δημιουργώντας μια εικόνα που κάθε χρόνο συγκλονίζει όσους την παρακολουθούν.
Την ξεχωριστή αυτή στιγμή πλαισίωσαν τα κατακόκκινα βεγγαλικά που φώτισαν τον ουρανό, προσφορά του Συλλόγου Αλιέων, δίνοντας έναν ιδιαίτερο και εντυπωσιακό τόνο στην τελετή.
Το έθιμο της εισόδου του Επιταφίου στη θάλασσα διατηρείται ζωντανό εδώ και πολλά χρόνια και συνδέεται με την παρουσία των Κρητών που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή, μεταφέροντας μαζί τους την παράδοση.
Μέσα από αυτή την τελετουργία αποδίδονται τιμές στο υγρό στοιχείο, το οποίο εξακολουθεί να αποτελεί βασική πηγή ζωής για τους κατοίκους του Τολού.
Η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή, καθώς εκατοντάδες πιστοί και τουρίστες συνόδευσαν την περιφορά, σχηματίζοντας μια μεγάλη πομπή που κατέληξε στην παραλία, επιβεβαιώνοντας πως το συγκεκριμένο έθιμο αποτελεί ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και δυνατά βιώματα της Μεγάλης Παρασκευής στην Αργολίδα.

Online χρήστες: 112

Εδώ βρίσκεις προσωπικό στην Αργολίδα!

Το Argolida Planet, με πάνω από 100.000 αναγνώστες κάθε μήνα, είναι ο ιδανικός χώρος για τις επιχειρήσεις να βρουν προσωπικό στην Αργολίδα.
Αν είστε επιχειρηματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας και αναζητάτε προσωπικό, καλέστε μας στο τηλ. 6948083131 ή στείλτε μας e-mail στο argolidaplanet@gmail.com

Αυτά που... παίζουν!