ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΑΡΓΟΣ

ΝΑΥΠΛΙΟ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ

«Ο Λέων του Ναυπλίου»: Ένα τεράστιο λιοντάρι σκαρφαλωμένο σε βράχο (Vid)

Ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα του Ναυπλίου.

Ο «θλιμμένος Λέων του Ναυπλίου» ή όπως είναι ευρύτερα γνωστός ο «Λέων των Βαυαρών», συναντάται μεταξύ της εκκλησίας των Αγίων Πάντων και του νεκροταφείου της πόλης, επί της οδού Μιχαήλ Ιατρού. Σμιλεμένο πάνω στο βράχο, αυτό το σπάνιας ομορφιάς γλυπτό «επιβλέπει» τα τεκταινόμενα στην πόλη για περισσότερα από 180 χρόνια.
Η δημιουργία του αποτελεί φόρο τιμής στα θύματα μιας πανδημίας που θέριζε εκείνη την εποχή -δεν ήταν άλλη από τον κοιλιακό τύφο- η οποία είχε ως αποτέλεσμα εκατομμύρια θυμάτων.

Το τεραστίων διαστάσεων γλυπτό, όπως φαίνεται και από το βίντεο της ομάδας Up Stories είναι έργο του Βαυαρού γλύπτη Christian Heinrich Siegel, ενώ πρότυπο της δημιουργίας του αποτέλεσε ο λέων της Λουνκέρνης του Bertel Thorvaldsen.
Μάλιστα, κάτω από το γλυπτό υπάρχει επιγραφή χαραγμένη στο βράχο, στην οποία αναφέρεται ότι το μνημείο αποτελεί παραγγελία του βασιλιά της Βαυαρίας, Λουδοβίκου ‘Α, πατέρα του πρώτου βασιλιά των Ελλήνων, Όθωνα. Η δημιουργία του αποτέλεσε φόρο τιμής των στρατιωτών της ακολουθίας του Όθωνα που πέθαναν στο Ναύπλιο από την πανδημία του τύφου μεταξύ 1833- 1834.

.

→  Είμαστε εδώ για να μην σε πιάνουν αδιάβαστο!
→  Ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Google News για να μάθεις πρώτος αυτά που «παίζουν» στην Αργολίδα.
→  Oι ειδήσεις και τα νέα από Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο και Ερμιονίδα, με ένα κλικ στο Argolida Planet.
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on skype
Share on whatsapp
Share on email
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.

Τα 'μαθες τα νέα;

Ρίξε και εδω μια ματιά!

Ανέβηκαν πρόσφατα...

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ;