ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

Νέος ιδιοκτήτης για το κτήμα του Δ. Κοντομηνά στο Πόρτο Χέλι

Σε νέα χέρια πέρασαν τα υψηλότερα σε αξία ακίνητα που αποτελούσαν τμήμα του μεγάλου κτήματος που διατηρούσε στο Πόρτο Χέλι ο εκλιπών επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς.
Συγκεκριμένα, λίγο πριν κατακυρώθηκε έναντι 7.841.000 ήτοι 1.000 ευρώ παραπάνω σε σχέση με την τιμή εκκίνησης το 95% εξ αδιαιρέτου ενός αγροκτήματος 300 στρεμμάτων με δύο οικίες, με υπόγειο 44,00 τ.μ. και ισόγειο επιφανείας 85 τ.μ. και πρώην ποιμνιοστάσιο με ισόγειο επιφανείας 153 τ.μ., στο 20ο χλμ. της Επαρχιακής οδού Γαλατά – Ερμιόνης, καθώς και το υπόλοιπο 5% αυτού, αντί 413.000 για το οποίο η τιμή εκκίνησης είχε οριστεί στις 412.680.
Επιπλέον, νέος ιδιοκτήτης βρέθηκε και για την έκταση των 73,1 στρεμμάτων για την οποία δόθηκε κυριολεκτικά μάχη μεταξύ των ενδιαφερόμενων πλειοδοτών όπως υποδηλώνει το υψηλό τίμημα για το οποίο “χτυπήθηκε”.
Συγκεκριμένα, το 95% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας κατακυρώθηκε έναντι του ποσού των 9.135.001 ευρώ, αυξημένο σχεδόν κατά 3,4 εκατ. ευρώ σε σχέση με την τιμή εκκίνησης που είχε οριστεί στα 5.795.594 ευρώ και το υπόλοιπο 5% κατακυρώθηκε έναντι 711.000 ευρώ, ποσό υπερδιπλάσιο σε σχέση με τις 305.031 που είχε τεθεί η τιμή εκκίνησης.
Στην εν λόγω έκταση υπάρχουν δύο οικίες, με την πρώτη να αποτελείται από ισόγειο και πρώτο όροφο, συνολικής επιφάνειας 260τ.μ. και βοηθητικούς χώρους και η δεύτερη από υπόγειο 191,75 τ.μ., το οποίο περιλαμβάνει αποθηκευτικούς χώρους και χώρο σταθμεύσεως αυτοκινήτων και ισόγειο.
Τα τμήματα που τέθηκαν σε αναστολή
Συνολικά το κτήμα έχει χαρακτηριστεί σαν επίγειος παράδεισος λόγω της απαράμιλλης φύσης που το περιβάλλει καθώς και της θέας που διαθέτει προς την κοσμοπολίτικη Ύδρα. Θυμίζουμε ότι το ακίνητο, λόγω της μεγάλης έκτασης και της αξίας που εμφανίζει βγαίνει σε ξεχωριστά τμήματα μέσω διαφορετικών πλειστηριασμών, μέρος των οποίων, μάλιστα, έχει τεθεί σε αναστολή.
Η διαδικασία στρέφεται εναντίον της εταιρείας “Ελληνικαί Ξενοδοχειακαί Τουριστικαί και Γεωργικαί Επιχειρήσεις Garden Beach” καθώς και της Διευρωπαϊκής Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων, οι οποίες είχαν έδρα το 40ο χιλιόμετρο της Αττικής Οδού, εκεί που κάποτε διατηρούσε το στρατηγείο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας ο Δημήτρης Κοντομηνάς.
Αντίθετα, σε αναστολή τέθηκε ο πλειστηριασμός για το 95% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας ενός αγροκτήματος, έκτασης 114.761,00 τ.μ., με την τιμή πρώτης προσφοράς να ανέρχεται στις 927.563 ευρώ και για το 95% ενός αγροκτήματος έκτασης 122.154,00 τ.μ., με την τιμή εκκίνησης να ορίζεται στις 549.757 ευρώ.
Επιπλέον, σε αναστολή τέθηκαν αντίστοιχα και οι πλειστηριασμοί για το 5% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας μιας έκτασης 114.761 τ.μ., με την τιμή εκκίνησης στις 48.819 ευρώ καθώς και το 5% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας μιας έκτασης 122.154 τ.μ., με την τιμή πρώτης προσφοράς στις 28.934 ευρώ.
Το πλεονεκτικό σημείο
Το σημείο που εντοπίζονται οι ιδιοκτησίες απέχει περίπου 8 χιλιόμετρα από το Porto Hydra Village και το Barceló Hydra Beach, τα οποία αποτελούν τουριστικό πόλο έλξης ενώ βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων ανατολικά της Ερμιόνης.
Ο Δημήτρης Κοντομηνάς υπήρξε ένα από τα πολλά γνωστά ονόματα του εγχώριου επιχειρείν που διατηρούν ιδιοκτησίες υψηλών προδιαγραφών στην περιοχή του Σκαλώματος, καθώς “βαριά” ονόματα κυρίως εφοπλιστών, όπως οι οικογένειες Γουλανδρή, Κυριακού, Παναγιωτίδη, Ευσταθίου και Βαρδινογιάννη διαθέτουν σημαντικά ακίνητα στην περιοχή λόγω της εγγύτητας στο Πόρτο Χέλι και την Ερμιόνη.
Το ονειρικό κτήμα στο Πόρτο Χέλι έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από ακίνητα του δραστήριου επιχειρηματία, τα οποία κατέληξαν στον δρόμο της εκποίησης λόγω των κόκκινων οφειλών που κατέγραφαν οι εταιρείες που είχε δημιουργήσει κατά τη διάρκεια της πολυετούς επιχειρηματικής του διαδρομής, η οποία διήλθε από διάφορα σκαμπανεβάσματα.
Στο συγκεκριμένο ακίνητο έχουν "γραφτεί " σημαντικά βάρη όπως για παράδειγμα προσημείωση υποθήκης υπέρ από το 2012 του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για ποσό 53,125 εκατ. ευρώ καθώς και προσημείωση υποθήκης από το 2012 υπέρ της Millenium Βank για ποσό 9,8 εκατ. ευρώ.
πηγή

.

→  Είμαστε εδώ για να μην σε πιάνουν αδιάβαστο!
→  Ακολούθησέ μας στο Facebook και στο Google News για να μάθεις πρώτος αυτά που «παίζουν» στην Αργολίδα.
→  Oι ειδήσεις και τα νέα από ΆργοςΝαύπλιοΕπίδαυρο και Ερμιονίδα, με ένα κλικ στο Argolida Planet.
ΔΕΙΤΕ:  «Έβρισα κάτι αλήτες» λέει ο Κούγιας και ο Παναργειακός τον βάζει στη θέση του: «Είναι γνωστός γιατί κάνει show!»

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!