Παρουσιάζεται το βιβλίο «Το Αλωνάκι» σε μια ξεχωριστή πολιτιστική βραδιά
Σε μια ξεχωριστή πολιτιστική εκδήλωση που φέρνει στο προσκήνιο τη λογοτεχνία και την τοπική δημιουργία, ο Σύλλογος Αργείων «Ο Δαναός» ανοίγει τις πόρτες του για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του Βασίλη Βαμβακά με τίτλο «Το Αλωνάκι».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Απριλίου 2026 στο Μέγαρο του Συλλόγου στο Άργος, συγκεντρώνοντας ανθρώπους των γραμμάτων, της τέχνης και της επιστήμης, σε μια βραδιά με έντονο πολιτιστικό αποτύπωμα.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, το έργο θα αναλυθεί και θα προσεγγιστεί από τον φιλόλογο Ευάγγελο Μπουγιώτη και την ψυχολόγο Χαρά Δουσεμετζή, οι οποίοι θα φωτίσουν διαφορετικές πτυχές του βιβλίου μέσα από τη λογοτεχνική και επιστημονική τους ματιά.
Τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο ιστορικός Ιωάννης Τσιόδρας, δίνοντας το πλαίσιο για έναν ουσιαστικό διάλογο γύρω από το έργο.
Ωστόσο, η βραδιά δεν θα περιοριστεί μόνο στην παρουσίαση του βιβλίου. Ο ίδιος ο συγγραφέας θα παρουσιάσει ιστορικές φωτογραφίες, δημιουργώντας μια βιωματική εμπειρία για το κοινό και συνδέοντας το περιεχόμενο του βιβλίου με μνήμες και εικόνες του παρελθόντος.
Την ατμόσφαιρα θα ενισχύσουν μουσικά δρώμενα από ντόπιους μουσικούς, ενώ ξεχωριστό τόνο θα δώσει η συμμετοχή των μαθητών της Β’ τάξης του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας, οι οποίοι θα παρουσιάσουν εικαστικά έργα εμπνευσμένα από το βιβλίο, αποδεικνύοντας τη δυναμική της νέας γενιάς στην καλλιτεχνική έκφραση.
Η εκδήλωση αναμένεται να αποτελέσει ένα πολιτιστικό σημείο αναφοράς για το Άργος και την Αργολίδα, αναδεικνύοντας τη σημασία της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας και ενισχύοντας τη σύνδεση της τοπικής κοινωνίας με το βιβλίο και την τέχνη.