Γνωστός Αργείος έπεσε θύμα των χάκερς -Του άδειασαν τον τραπεζικό λογαριασμό!

Βρήκε μπελά από το πουθενά!

Θύμα αδίστακτων χάκερς έπεσε γνωστός Αργείος
Ο άτυχος άνδρας διαπίστωσε στα μέσα Νοεμβρίου πως οι λογαριασμοί του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook και Instagram) χακαρίστηκαν από άγνωστους δράστες, όταν του ήρθε ειδοποίηση ότι δεν έχει πλέον πρόσβαση στα προφίλ του.
Έκτοτε, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές του να επανακτήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς του, αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα εφικτό.
Το χειρότερο όμως το αντιλήφθηκε λίγες μέρες αργότερα, όταν ξαφνικά είδε τον τραπεζικό του λογαριασμό να αδειάζει, λόγω των χρεώσεων που εμφανίστηκαν για καμπάνιες στο Facebook.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Argolida Planet, ο άτυχος άνδρας διαπίστωσε πως έγιναν 4 πληρωμές προς το γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης από τον τραπεζικό του λογαριασμό, χωρίς όμως ο ίδιος να έχει δώσει τέτοια εντολή.

Πώς ακριβώς του πήραν χρήματα
Ο γνωστός Αργείος ήταν διαχειριστής σε μια σελίδα στο Facebook και είχε επαγγελματικό λογαριασμό στη Meta, στην οποία είχε αποθηκεύσει τα στοιχεία της κάρτας του. Οι χάκερς, παραβιάζοντας αρχικά τον λογαριασμό του στο Instagram, ο οποίος ήταν συνδεδεμένος με τον αντίστοιχο στο Facebook, απέκτησαν πρόσβαση στον επαγγελματικό λογαριασμό και έτρεξαν διαφημιστικές καμπάνιες, τις οποίες χρέωσαν στην αποθηκευμένη κάρτα τραπέζης του.
Έτσι, για τις καμπάνιες που πραγματοποιήθηκαν, χρησιμοποίησαν την κάρτα του άτυχου άνδρα, μέχρι τουλάχιστον να το αντιληφθεί και να ζητήσει ακύρωση από την Εθνική Τράπεζα.
Ο άτυχος άνδρας, ο οποίος, είναι ιδιαίτερα γνωστός όχι μόνο στο Άργος αλλά και σε ολόκληρη την Αργολίδα, λόγω της επαγγελματικής δραστηριότητάς του, μπήκε σε μπελάδες με αυτή την ιστορία, γιατί αφενός είδε τον τραπεζικό του λογαριασμό να αδειάζει και αφετέρου γιατί έχασε την πρόσβασή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς υπήρξε ύποπτη δραστηριότητα.
Αρχικά απευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Άργους, εν συνεχεία στη Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και στην Εθνική Τράπεζα, από την οποία μέχρι και σήμερα δεν έχει λάβει απάντηση και τέλος επικοινώνησε με τα εν λόγω μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις αντίστοιχες φόρμες επικοινωνίας, όπου ανέφερε το τι ακριβώς συνέβη.

Του επέστρεψαν τα χρήματα αλλά όχι το προφίλ του
Δύο μήνες μετά την παραβίαση των λογαριασμών του, ο άνδρας διαπίστωσε με χαρά πως τελικά το Facebook επέστρεψε στο λογαριασμό του τα χρήματα που του είχε χρεώσει, εξαιτίας της παράνομης δραστηριότητας των χάκερς.
Σίγουρα αυτό αποτελεί ανακούφιση για τον ίδιο, καθώς πρόκειται για σημαντικό χρηματικό ποσό, όμως ακόμη δεν έχει καταφέρει να επανακτήσει την πρόσβασή του στο προφίλ του και στο messenger. Παραμένει πλήγμα για τον ίδιο, καθώς χρησιμοποιούσε το Facebook για να προωθεί τη δουλειά του.

Χρειάζεται προσοχή!
Να σημειώσουμε πως ο ίδιος μας ζήτησε να μην δημοσιεύσουμε τα στοιχεία του, παρόλο που έχει προβεί σε επώνυμη καταγγελία. Όμως μας έδωσε την έγκρισή του να δημοσιεύσουμε την ιστορία του για να μεταφέρουμε στους αναγνώστες μας τι να κάνουν για να μην την πατήσουν, όπως ο ίδιος.
Είναι απλό: Να επιλέξετε τη ρύθμιση για έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων, δηλαδή για να μπορέσει κάποιος τρίτος να συνδεθεί στο λογαριασμό σας, να πρέπει να λάβει έγκριση από εσάς μέσα από το κινητό ή το e-mail σας. 
Ο ίδιος δεν το είχε κάνει και την πάτησε, οπότε μας συμβουλεύει να το κάνουμε εμείς για να προστατευθούμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται!
Ρεπορτάζ: Ιάσονας Μουσταΐρας

Online χρήστες: 245

Εδώ βρίσκεις προσωπικό στην Αργολίδα!

Το Argolida Planet, με πάνω από 100.000 αναγνώστες κάθε μήνα, είναι ο ιδανικός χώρος για τις επιχειρήσεις να βρουν προσωπικό στην Αργολίδα.
Αν είστε επιχειρηματίας ή ελεύθερος επαγγελματίας και αναζητάτε προσωπικό, καλέστε μας στο τηλ. 6948083131 ή στείλτε μας e-mail στο argolidaplanet@gmail.com

Αυτά που... παίζουν!