Γεώργιος Ζαχαριουδάκης: Ο αιωνόβιος παραγωγός ρακής
Έχει περάσει τα 100 και παραμένει ακμαίος!
Ο Γεώργιος Ζαχαριουδάκης από τον Πλάτανο Αμαρίου έχει περάσει τα 100 χρόνια ζωής, ωστόσο όποιος τον συναντήσει δύσκολα θα πιστέψει την ηλικία του. Με παράστημα που θυμίζει άνθρωπο γύρω στα 75 και με πλήρη διαύγεια πνεύματος, συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την ενέργεια και τη δύναμή του.
Παραγωγός και στα 100
Δεν είναι μόνο η σωματική του αντοχή που εντυπωσιάζει. Ο κ. Ζαχαριουδάκης εξακολουθεί να εργάζεται στα κτήματά του, καλλιεργεί το περιβόλι του και παρήγαγε μόνος του 100 κιλά ρακή.
Την προσέφερε στα παιδιά του, τα οποία με τη σειρά τους τη μοίρασαν σε φίλους και γνωστούς, συνεχίζοντας μια παράδοση που τον συνόδευε σε όλη του τη ζωή: να μοιράζεται με τους συγχωριανούς του την παραγωγή του.
Μνήμες από έναν αιώνα ζωής
Με μνήμη που δεν τον προδίδει, ο αιωνόβιος θυμάται την Κατοχή, τότε που η οικογένειά του παρήγαγε τα πάντα στο περιβόλι, αλλά και τα χρόνια που διατηρούσε το μπακάλικο στο χωριό. Νοσταλγεί την εποχή που ο Πλάτανος αριθμούσε περισσότερους από 800 κατοίκους, όταν η ζωή κυλούσε πιο απλά και πιο ανθρώπινα.
Η φιλοσοφία της ζωής του
Ο κ. Ζαχαριουδάκης δηλώνει ευχαριστημένος από όσα έζησε: Μεγάλωσε, σπούδασε και καμάρωσε τα δύο παιδιά του. Η δική του στάση ζωής συνοψίζεται σε μια φράση: «Ο άνθρωπος πρέπει να φεύγει όρθιος, για να μη βαραίνει τους άλλους και να μη φτάνει να εξευτελίζεται». Λόγια που συμπυκνώνουν την απλότητα, την αξιοπρέπεια και τη σοφία ενός αιώνα.























