«Βόμβα» μεγατόνων στο Ναύπλιο! Αυξήσεις ΣΟΚ στο νερό, εν μέσω πανδημίας

Αυτή είναι η κοινωνική πολιτική του Δήμου; Αυξήσεις και μπλοκάρισμα τραπεζικών λογαριασμών στους μη έχοντες;

Εν μέσω πανδημίας, με την οικονομία της χώρας στη χειρότερη περίοδο και με κλειστές επιχειρήσεις, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ναυπλίου προχώρησε σε αυξήσεις.

Χωρίς καμία ενημέρωση η ΔΕΥΑ Ναυπλίου μπλοκάρει τραπεζικούς λογαριασμούς καταναλωτών οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και προχωρεί άμεσα σε αυξήσεις στα τιμολόγια κατά 14,24%.

Οι οφειλές της ΔΕΥΑΝ είναι μεγάλες, διαχρονικές και πρόκειται για μία πληγή που δεν επουλώθηκε χρόνια τώρα. Είναι τουλάχιστον άδικο το χρέος αυτό, να μετακυλιθεί στο μέσο καταναλωτή ο όποιος δεν φέρει καμία ευθύνη”, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας και με ανακοίνωσή της τονίζει ότι “πανελλαδικά οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας λόγω της πανδημίας, προβαίνουν σε πάγωμα, διευκολύνσεις ή σε μειώσεις τιμών τιμολογίων, αντιθέτως η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης Ναυπλίου αποφάσισε να προβεί σε αυξήσεις.

“Εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊου με επιχειρήσεις και καταστήματα να είναι κλειστά, με πολλούς συνανθρώπους μας να βρίσκονται σε αναστολή εργασίας και με τον ορατό κίνδυνο να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας το επόμενο χρονικό διάστημα είναι αδιανόητο να επιβάλλονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΝ σε ένα δημόσιο και κοινωνικό αγαθό που είναι απαραίτητο για την επιβίωση του ανθρώπουαναφέρουν οι βιοτέχνες και οι έμποροι του νομού και καλούν τη ΔΕΥΑΝ να πάρουν πίσω την απόφαση και να βρουν λύση για τις μεγάλες και διαχρονικές οφειλές, ενώ παράλληλα προτείνουν να υπάρξει εκπρόσωπός τους στο Διοικητικό Συμβούλιό της.

Όπως φαίνεται, για ακόμα μια φορά, οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν τα… σπασμένα της ΔΕΥΑΝ. Αναμένουμε την απάντηση της Δημοτικής Επιχείρησης σε αυτό το σοβαρό θέμα.