ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

“Να ανακαλέσουν την απόφαση”… Αντέδρασε ο Λαμπρόπουλος για τις αυξήσεις-φωτιά στο νερό!

Η αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΝ, εν μέσω πανδημίας προκάλεσε, δικαιολογημένα, έντονες αντιδράσεις.

Όπως γράψαμε χθες στο Argolida Planet, η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ναυπλίου προχώρησε σε αυξήσεις.

Μάλιστα, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Αργολίδας κατήγγειλε ότι η ΔΕΥΑΝ, όχι μόνο αύξησε τα τιμολόγια κατά 14,24%, χωρίς προειδοποίηση, αλλά μπλοκάρει τραπεζικούς λογαριασμούς καταναλωτών οι οποίοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Αντέδρασε ο Β. Λαμπρόπουλος

Άμεση ήταν η αντίδραση και του Δημοτικού Συμβούλου Βαγγέλη Λαμπρόπουλου για το σημαντικό αυτό ζήτημα. Ο κ. Λαμπρόπουλος, με ανακοίνωσή του, τονίζει ότι δεν δικαιολογείται η δρακόντεια αύξηση, χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι η ΔΕΥΑΝ προέβη σε αυτή την ενέργεια, χωρίς καν να ζητήσει την γνώμη και τις απόψεις του δημοτικού συμβουλίου και κατήγγειλε ότι τα οικονομικά δεδομένα της Δημοτικής Επιχείρησης αποκρύπτονται τεχνηέντως από δημότες και συμβούλους.

ΔΕΙΤΕ:  Παρέμβαση των Φίλων του Υγροβιότοπου στην Κτηματική Υπηρεσία Αργολίδας

Κλείνοντας, ο κ. Λαμπρόπουλος ζήτησε από την διοίκηση της ΔΕΥΑΝ να δημοσιεύσει τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης, ώστε να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια, να συγκληθεί άμεσα δημοτικό συμβούλιο για το θέμα και φυσικά να ανακαλέσει την απόφασή της.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

“Εν καιρώ πανδημίας, ο οποίος ακολούθησε την χειρότερη οικονομική κρίση, που βίωσε η πατρίδα μας, η Δημοτική αρχή αποφάσισε να αυξήσει κατακόρυφα την τιμή στην κατανάλωση του βασικότερου αγαθού για την ζωή, του νερού, επηρεάζοντας την ζωή όλων μας και κυρίως των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας, ενώ δεν προέκυψε κάποιο έκτακτο γεγονός από το οποίο να δικαιολογείται η δρακόντεια αύξηση.

Εξϊσου λυπηρό είναι το γεγονός, ότι αυτό το έπραξε, δυστυχώς, χωρίς σοβαρή οικονομική ανάλυση και φυσικά, χωρίς καν να ζητήσει την γνώμη και τις απόψεις του δημοτικού συμβουλίου, όπου ουδέποτε έχει έρθει θέμα για την τραγική κατάσταση της ΔΕΥΑΝ, προκειμένου οι αντιπρόσωποι των δημοτών να ενημερωθούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δημοτική επιχείρηση και να αποφασίσουν αναλόγως, αφού τεθούν επι τάπητος όλα τα οικονομικά δεδομένα, τα οποία αποκρύπτονται τεχνηέντως από δημότες και συμβούλους.

Ζητώ από την διοίκηση της ΔΕΥΑΝ να δημοσιεύσει τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης, ώστε να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια σε σχέση με την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης και να συγκληθεί άμεσα δημοτικό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα την οικονομική δυσπραγία της ΔΕΥΑΝ, ανακαλώντας ταυτόχρονα την απόφαση της.”

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!