ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Πρόσφυγες απείλησαν ιατρούς και νοσηλευτές στη δομή φιλοξενίας

Σοβαρά προβλήματα συνεχίζουν να δημιουργούν οι πρόσφυγες στη δομή φιλοξενίας στο ξενοδοχείο “Γαλαξίας” στο Κρανίδι.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Γεωργόπουλος ασχολείται ενεργά με τα ζητήματα που έχουν προκύψει και με επιστολή του επισημαίνει ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή, ο κίνδυνος για την δημόσια υγεία τεράστιος και η πιθανότητα να ξεσπάσουν ταραχές και επεισόδια είναι μεγάλη.

Η επιστολή έχει ως αποδέκτες τον Υπουργό Μετανάστευσης & Ασύλου, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Υπουργό Υγείας, τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, τον Αστυνομικό Διευθυντή Αργολίδας, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αργολίδας και το Α.Τ. Ερμιονίδας.

ΔΕΙΤΕ:  Δράση από την ομάδα EPAS του 1ου Λυκείου Ναυπλίου για τις Ευρωεκλογές

Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος αναφέρει ότι το επιπλέον υγειονομικό προσωπικό των 10 ατόμων (2 Παθολόγοι, 2 Ακτινολόγοι, 2 Μικροβιολόγοι και 4 Νοσηλευτές) με το οποίο ενισχύθηκε το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου έχει πλέον ανακληθεί και έχει φύγει.

Στη σκηνή του Ιατρείου που έχει στηθεί έξω από το ξενοδοχείο “Γαλαξίας” υπάρχει ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μόνο από το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου. Έτσι έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα με την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου λόγω σοβαρότατης έλλειψης προσωπικού.

Οι ιατροί και οι νοσηλευτές που έκαναν βάρδια σήμερα το πρωί δέχτηκαν απειλές από μεγάλες ομάδες ανήσυχων φιλοξενούμενων προσφύγων, οι οποίοι βγήκαν ομαδικά από το ξενοδοχείο και έφτασαν στη σκηνή του Ιατρείου.

ΔΕΙΤΕ:  Ο ΔΕΔΔΥΕ προσλαμβάνει προσωπικό στο Ναύπλιο

Αποτέλεσμα αυτών των απειλών είναι η άρνηση των ιατρών και των νοσηλευτών του Κέντρου Υγείας Κρανιδίου να μεταβούν πλέον στη σκηνή του Ιατρείου. Η αστυνομική δύναμη που φυλάσσει το ξενοδοχείο έχει μειωθεί αισθητά.

Ο Δήμαρχος τονίζει στην επιστολή του ότι από την 20η Απριλίου 2020 μέχρι και σήμερα δεν γνωρίζει να έχει γίνει καμία επανεξέταση με τεστ για COVID-19 στους 470 φιλοξενούμενους πρόσφυγες στο ξενοδοχείο, παρά τις επανειλημμένες έγγραφες εκκλήσεις του προς τις αρμόδιες αρχές.

ΔΕΙΤΕ:  Ομιλία για την ψυχική υγεία στο Λυγουριό

Έτσι δεν υπάρχει καμία εικόνα για το πώς εξελίσσεται η επιδημία και η μετάδοση του ιού στους φιλοξενούμενους πρόσφυγες μέσα στο ξενοδοχείο.

Ο κ. Γεωργόπουλος ζήτησε να επανέλθει άμεσα στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου το ιατρικό προσωπικό των 10 ατόμων, να ενισχυθεί το Α.Τ. Ερμιονίδας με επιπλέον προσωπικό και να γίνουν νέα τεστ για COVID-19 στους 470 φιλοξενούμενους πρόσφυγες στο ξενοδοχείο.

Τέλος κάλεσε τους αρμόδιους να δρομολογήσουν τις διαδικασίες για την άμεση απομάκρυνση των 470 φιλοξενούμενων προσφύγων από το ξενοδοχείο “Γαλαξίας” και την οριστική μετακίνησή τους από την περιοχή.

#Top News

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

#Αυτά που... παίζουν!